Alo, domn’ primar Petrică! Se scufundă Conopul în gunoaie

0
525

Situația din comuna Conop degenerează și atinge pragul criticului. Gunoaiele nu au mai fost ridicate de două luni de zile, comuna ajungând practic în pragul unui focar de infecție. Starea de sănătate a populației este pusă în pericol, mirosul este de nesuportat, iar singurii care beneficiază de pe urma sacilor de gunoaie neridicați de atâtea săptămâni sunt șobolanii care colcăie, în special după lăsarea întunericului. Mai mult, gunoaiele sunt împrăștiate de câinii care își caută de mâncare.

Situația a ajuns fără nici un fel de speranță pentru cetățenii acestei comune, care efectiv ne-au bombardat cu telefoane și cu plângeri cu privire la situația lor. Cetățenii s-au plâns că nu mai știu la cine să apeleze pentru ajutor. Conducerea primăriei, asigurată de primarul Petrică Moldovan, nu este de găsit. Oamenii se plâng că primarul are o atitudine arogantă, distantă și că nu le răspunde la telefon.

Am încercat și noi să îl contactăm pe primarul Petrică Moldovan, însă acuzațiile cetățenilor s-au adeverit: timp de câteva zile, primarul nu s-a obosit să ne răspundă la telefon. Cum plângerile cetățenilor se înmulțeau, am decis să ne deplasăm la fața locului pentru a verifica ce se întâmplă.

Din păcate, realitatea era întocmai cum ne-o prezentaseră cetățenii: gunoaiele nu erau ridicate, mirosul se simțea din plin, iar primarul… absent. Era ora 15.00, într-o zi de marți. „Pe primar îl găsiți la Odvoș“, ne-a îndrumat un localnic. Naivi, îl întrebăm pe om: „Acolo este primăria?“. După o privire plină de înțeles, localnicul ne-a dumirit: „Nu, acolo stă. La Odvoș are domiciliul“.

Starea de urgență a gunoaielor

Evident că nu ne-am oprit la om acasă, deși drumul nostru de întoarcere dădea prin Odvoș, dar în schimb ne-am încercat norocul la primărie. Care era în Conop. Aici l-am găsit pe viceprimarul Cristian Băltățoiu, care a încercat, stângaci, să își scuze superiorul: „A trecut pe aici, dar a plecat“.

Referitor la problema gunoaielor neridicate, viceprimarul ne-a declarat: „În situația noastră se găsesc toate comunele care se află în zona 5, aici fiind cuprinse toate localitățile începând de la Păuliș până la Săvârșin. Suntem conștienți că acest răspuns nu este suficient să ne scuzăm în fața cetățenilor, dar asta este situația. Firma responsabilă cu ridicarea gunoaielor nu poate să facă față. Așteptăm să fie declanșată starea de urgență a gunoaielor, pentru ca primăria să ridice gunoaiele, în locul firmei care ar trebui să facă asta, și să le ducem la FCC“.

În felul acesta, în ciuda faptului că localnicii au plătit deja gunoiul pe un an de zile, banii care ar fi trebuit să fie folosiți pentru investiții vor fi folosiți pentru ducerea gunoiului. Practic, gunoiul îi va costa pe localnicii din Conop o mică avere.

Totodată viceprimarul comunei ne-a dat asigurări că Garda de Mediu a fost pusă în temă cu ce se petrece în zonă. Numai că, desigur, asta nu a rezolvat cu nimic problema, gunoaiele crescând în volum de la o zi la alta, chiar sub nasul locuitorilor din Conop.

Anunțăm și noi pe această cale, în timp ce domnul primar Petrică se odihnește liniștit acasă, Direcția de Sănătate Publică asupra situației îngrijorătoare de la Conop. Este o urgență de focar de infecție.

Masca, vrând nevrând trebuie purtată în Conop pentru a te proteja de mirosul insuportabil al gunoaielor.

Iar cetățenilor comunei Conop nu putem decât să le transimtem că ei au fost cei care l-au ales pe actualul primar. Probabil, atunci când va ieși la pensie se va alege și cu una specială, pentru că, nu-i așa, o merită pe deplin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.