Alo, domnule Stana, de la Poliția Locală! Asta nu vă miroase a mizerie?

0
407

Strada Cocorilor, o stradă foarte circulată a municipiului Arad, este traversată de râul Mureșel, despre a cărui grad de infectare am tot scris și se tot amintește de ani de zile, iar nimeni nu face nimic. Nici măcar domnul agent Adrian Cosmin Stana, un polițist local responsabil cu Mediul, recunoscut pentru „zelul“ său de a curăța orașul, nu face nimic. Într-o zonă foarte locuită, despre care putem spune că se află în apropiere de centrul orașului, sălășluiește un munte de gunoaie și de deșeuri provenite din construcții. Locuitorii din zonă, plătitori de taxe și impozite, dar și al salariului domnului agent Stana Adrian Cosmin, sunt nevoiți să suporte nu doar mirosul insuportabil al Mureșelului, ci și muntele de gunoaie care răsare în fața caselor lor.

Nu demult, zelosul agent Adrian Cosmin Stana, preocupat ca nivelul de calitate al aerului să fie cât mai de calitate în orașul care îi suportă salariul, a străbătut câțiva kilometri buni prin izolarea cartierului Grădiște, pe strada Cehov, într-o zonă nelocuită pentru a oferi amenzi „de mediu“ unei societăți care pe terenul său privat și îngrădit avea niște betoane, pregătite pentru concasare. Compania Inteco Holding avea nevoie să concaseze acele materiale pentru construirea unui cartier rezidențial, care se va ridica în acea zonă. Trecem peste factorul abuziv de care a dat dovadă agentul Stana și ne legăm și de cel logic. Care e noima să dai amendă unui antreprenor local, în cuantum de 250 de milioane de lei vechi, în mijlocul pustietății, când acesta vrea să valorifice întreaga zonă prin construirea unui cartier rezidențial? Pe terenul său! Propriu și personal! Un astfel de demers este în beneficiul nu doar al zonei, ci al întregului oraș, care ar beneficia de un bazin mai mare de colectare a taxelor. Și implicit salariul polițistului local Stana Adrian Cosmin s-ar afla la adăpost.

Demn de fractură logică rămâne comportamentul aceluiași Stan(a), care vede „mizeria“ de pe un teren privat situat în pustietate, dar nu vede ditamai muntele de gunoi din apropierea centrului orașului, gunoaie care se află pe domeniul public! Domeniu public al unui oraș de secol XXI…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.