Alocări bugetare pentru extinderea UPU și dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean

0
514

Cele două proiecte pentru infrastructură spitalicească din Arad – extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe, etapa II și proiectul pentru dotarea cu echipamente performante pentru a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic  Județean de Urgență Arad au beneficiat de alocări de la Consiliul Județean. Alocările constau în cofinanțare pentru proiecte.

Proiectul „Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului clinic Judeţean Arad, etapa a II-a” este finanţat din fonduri europene, prin programul Operaţional Regional, valoarea totală a investiției fiind de 6.770.408 lei.

,,Ne concentrăm în mod deosebit pe dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate publică din Arad. Extinderea Unității de Primire Urgențe va fi un câștig pentru pacienți, prin reducerea timpilor de așteptare și eficientizarea circuitului pacienților din urgență care au nevoie de investigații imagistice”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Unitatea de Primiri Urgenţe va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp – parter cu demisol parţial, construcție care va fi legată funcțional de clădirea actuală a UPU. Aici, pacienții vor avea acces la  tomografie computerizată, vor exista o cameră destinată investigaţiilor cu ecograf, sală aşteptare, grupuri sanitare etc. Este prevăzută totodată dotarea UPU cu computer tomograf, aparat de radiologie și ecograf.

Cât privește ambulatoriul spitalului de pe strada Andrényi Károly nr. 2-4, acesta va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie și o mașină pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor.

Proiectul se ridică la 10.475.854 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 10.266.337,28 lei. Perioada de implementare este de 16 luni.

Contractele de finanțare nerambursabilă pentru cele două proiecte au fost semnate în urmă cu puțin timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.