Alocații mici și calculate în funcție de averea părinților

0
378

O veste deloc plăcută primesc părinții arădeni și nu numai. Cu toate că se așteptau ca alocațiile copiilor să crească din această vară,  așa cum s-a promis, acest lucru nu se va întâmpla. Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate din iulie , aşa cum se vorbea iniţial. Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare.

La votul de marţi, au fost opt voturi „pro” şi 10 „împotrivă”. Așadar guvernanții au respins majorarea alocaţiilor cu 20% de la 1 iulie. Cel mai probabil, această mărire se va face din ianuarie 2022.

Reamintim că în septembrie 2020, Guvernul a adoptat OUG 123/2020 ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, majorare care urma să se facă în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022.

În prezent, alocaţiile au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la doi ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între doi şi 18 ani.

Pe lângă faptul că aceste sume nu sunt majorate, se pare că în viitor se vor acorda în funcție de cât câștigă părinții. Așadar, unii politicieni propun alocații diferențiate pentru copii în funcție de veniturile familiilor

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, transmite că a propus în cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor.

,,Este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a afirmat, Kelemen Hunor. Vicepremierul Dan Barna a declarat că varianta propusă de UDMR va fi analizată. Așadar e posibil ca în viitorul apropiat copiii arădenilor să primească alocație diferențiată în funcție de veniturile familiei respective.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.