Alocațiile copiilor se vor dubla începând cu data de 1 august

0
593

Legea privind dublarea alocațiilor de stat ale copiilor a fost promulgată la începutul anului curent. Alocațiile ar crește de la 150 de lei la 300 de lei, iar pentru copiii cu handicap va crește la 600 de lei.

Aceasta a fost atacată de către Guvern, executivul spunând că nu sunt prevăzute surse de finanțare pentru acest scop.

La începutul lunii iunie Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a Guvernului. Dublarea alocațiilor a rămas astfel amânată până pe data de 1 august. S-a decis cu 209 voturi de ”pentru”, trei de ”împotrivă” și 98 de abțineri.

Decizia este definitivă şi general obligatorie și se comunică Președintelui României.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a decis Curtea Constituțională a României, potrivit Mediafax.

Balaj Henrietta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.