Filmul prăbuşirii alpinistului în râpa din Făgăraş, povestit de Zsolt Torok

0
339

decedat

Informaţii de ultimă oră, obţinute de la unul dintre cei mai celebri montaniarzi arădeni, vin să facă lumină în cazul alpinistului decedat în Munţii Făgăraş.

Zsolt Torok, prieten atât cu victima, cât şi cu arădeanul care a sunat la 112 anunţând nenorocirea, ne declară: „Îi cunosc pe amândoi montaniarzi. Cel care a decedat este un arhitect din Timişoara, iar arădeanul mi-e un prieten apropiat. Ei sunt turişti cu o experienţă destul de mare pe munte. Am vorbit cu prietenul meu şi mi-a explicat exact ce s-a întâmplat. Au plecat să dea o tură frumoasă prin Făgăraş, pe muchiile nordice, pe Creasta Albota. Pe traseu, la o traversare, Octavian Topai, timişoreanul, s-a dezechilibrat şi a căzut într-un jgheab, luând-o la vale pe o distanţă de 600-700 de metri. A încercat, din câte mi-a spus prietenul meu, care a asistat la tragedie, să frâneze căderea folosindu-se de piolet. Se pare că a murit pe loc, rănile de la cap, deşi avea cască, fiindu-i fatale”.

Colegul de ascensiune al victimei a încercat să coboare la timişorean dar, cum terenul era accidentat, a preferat să anunţe de urgenţă la 112 şi să vină la faţa locului o echipă de intervenţii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a confirmat, prin vocea Bianei Sabău, purtător de cuvânt, decesul alpinistului, echipele de intervenţie urmând să recupere trupul bărbatului.

Zsolt Torok ne-a mai declarat că accidentul este unul stupid şi banal, cu atât mai mult cu cât condiţiile meteo erau favorabile escaladării montane.

Cei doi montaniarzi aveau o bună pregătire, escaladând mai multe vârfuri, chiar şi din America de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.