Alpinistul arădean Zsolt Torok, ameninţat cu moartea după ce un extremist maghiar i-a furat identitatea

0
264

torok

Cunoscutul alpinist Zsolt Torok a fost victima furtului de identitate în mediul online. Ba mai mult, arădeanul a primit ameninţări cu moartea, după ce în numele lui, au fost scrise mai multe comentarii cu injurii aduse românilor. Un extremist maghiar a creat un cont de Facebook cu numele său de pe care a postat mesaje antiromâneşti pe grupuri de profil. După ce acum câteva luni, Torok a fost insultat de maghiari pentru că a vrut să ducă steagul României pe Everest, de data aceasta s-a mers şi mai departe, arădeanul avertizând că vor urma măsuri judiciare în acest caz.

„De vreo 3 luni cineva, un extremist maghiar mi-a furat identitatea. A creat un cont fals pe Facebook şi postează cu numele meu. Mai mult decât atât a furat şi falsificat şi fotografiile mele inclusiv poza lui de profil este cel de pe Nanga Parbat, poza mea de vârf. A montat steaguri pe care eu nu le-aş fi dus niciodată cu mine, în mâna mea, să apar cu ele pe vârfurile munţilor. Extremiştii maghiari şi-au dat seama că pe mine nu mă pot câştiga de partea lor şi astfel, s-au hotărât că vor face orice să îmi distrugă imaginea. Este o mică problemă aici, probabil nu au luat în calcul faptul că odată cu persoana mea şi-au găsit naşul. La un moment dat, îl voi intreba de „sănătate”. Toate falsurile şi înjurăturile la adresa României vor atrage după ele răspunderea prevăzută de lege!”, a scris Zsolt Torok.

Alpinistul arădean este şi unul dintre supravieţuitorii cutremurului din Himalaya, aflându-se în perioada respectivă pe munte. Zsolt Torok, în vârstă de 40 de ani, este unul dintre cei mai buni alpinişti tehnici din România. Printre realizările sale se numără Trilogia Alpilor- care cuprinde Peretele Nordic Eiger, Matterhorn şi Grandes Jorasses – şi expediţia Nanga Parbat (ruta Schell), în premieră românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.