Echipa fanion a Aradului susținea un adevărat examen de maturitate, dar și de forță în fața uneia dintre cele mai în formă echipe din ultima lună și jumătate în Liga 2-a. Viitorul Pandurii a dat, însă, o replică palidă, dar asta și pentru că UTA a fost, din nou, foarte motivată și a avut în Romario Moise marcatorul de serviciu. După Reșița, mijlocașul împrumutat de la Astra a mai reușit o „dublă” pentru alte trei puncte importante pentru arădeni.

Oaspeții au mișcat ceva doar în primul sfert de oră, când Iacob a trebuit să fie atent la șutul din voleu al lui Prejmerean. Apoi, încetul cu încetul, UTA a preluat frâiele jocului și, cu prima ocazie adevărată de poartă, a și deschis tabela. Tomozei a combinat scurt cu Moise la 15 metri, iar acesta a trimis puternic, cu exteriorul, la colțul scurt al porții lui Moga. Era minutul 36, iar la următoarea fază scorul putea deveni 2-0. Buhăcianu a centrat din dreapta, Ursu ratează lovitura cu capul, mingea ajunge la C. Rus la colțul lung și acesta trimite din prima în plasa laterală.

Meciul rămânea, așadar, deschis pentru repriza secundă și se putea deschide și mai mult dacă Ilie ar fi fost eliminat pentru fault de ultim apărător la Buia, după 63 de minute de joc. Arbitrii au închis ochii, iar două minute mai târziu, utiștii au liniștit lucrurile. Același Moise a executat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri ușor lateral dreapta, iar mingea a poposit cuminte la colțul scurt al porții apărate de Moga. Intrat pe teren în debutul reprizei, ex. Polistul Bădăuță și-a încercat de câteva ori tirul din afara careului, dar Iacob a răspuns mereu prezent. Nici Cioiu nu a avut mai multă șansă în fața portarului arădenilor, pentru ca Moise să rateze de puțin „hattrickul” cu 11 minute înainte de final, Buhăcianu a centrat perfect în 6 metri, iar mijlocașul gazdelor a reluat cu capul de puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Moga.

S-a terminat 2-0, iar „Bătrâna Doamnă” își consolidează poziția secundă înainte de săptămâna cu două deplasări de foc, miercuri, la Cluj și sâmbătă, la Pitești.  

Formații:

UTA: Iacob – A. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Oroian (78 Miculescu), Lorenzi, Moise, Ursu (87 Bustea) – Buhăcianu, C. Rus (69 Al. Ioniță). Antrenor: Laszlo Balint

Viitorul Pandurii: Moga – Chelaru (61 Negrean), Yabre, Oros, Andr. Dragu – Prejmerean, Chiorean – Buia (69 Cioiu), Astafei, Gârbiţă – V. Pop (56 Bădăuță). Antrenor: Cristian Lupuț

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Radu Despa (Baia Mare), Călin Cimpoieru (Lugoj). Rezervă: Marius Onuț (Satu Mare)

Observatori FRF: Iulian Spătaru și Romeo Malac (ambii din Timișoara)

***

Liga a II-a, etapa a 15-a:

FK Csikszereda – Turris Oltul Turnu Măgurele   1-0

Kalman 59

SCM Gloria Buzău – Farul Constanţa  2-0

Huiban 45+1,83

Metaloglobus Bucureşti – Campionii FC Argeş 0-0

Dunărea Călăraşi – CSM Reşiţa 2-1

Acka 6 autogol, Rusu 76 / Coman 65

Ripensia Timişoara – Concordia Chiajna 2-1

Apro 32 – penalty, Neagu 72 / Bari 38

CS Mioveni – Pandurii Târgu Jiu  4-0  

Măzărache 7, Herghelegiu 23, Burnea 57, Anghelina 73 – penalty

Petrolul Ploieşti – ASU Politehnica Timişoara  1-0

Arnăutu 26

Sportul Snagov – Rapid 3-2

Poștoarcă 19, Roșu 43,80 / Roskopf 48,95

UTA Arad – Viitorul Pandurii Târgu Jiu  2-0

Romario Moise 36, 65

Universitatea Cluj – Daco-Getica Bucureşti nu se dispută, deoarece echipa bucureşteană s-a retras din campionat și i s-au anulat toate rezultatele

Clasament

Etapa următoare (9 noiembrie): Constanţa – Pandurii Tg. Jiu, Rapid – U. Cluj, Chiajna – Snagov, Turnu Măgurele – Ripensia, ASU Poli – Csikszereda, Reşiţa – Ploieşti, Viitorul Tg. Jiu – Călăraşi, FC Argeş – UTA, Buzău – Metaloglobus. Daco-Getica – Mioveni nu se dispută.

***

 

Recomandările redacției