Chiar dacă nu a strălucit pe ma­lul Lacului Snagov, contra… Reșiței, UTA și-a atins scopul în etapa cu numărul 4 al ligii secunde la fotbal. „Alb-roșii” au punctat exact când a trebuit pentru trei puncte ce o țin pe podium înainte de vizita uneia dintre pretendentele declarate la promovare.
Fără Amir Jorza în continuare accidentat, Roland Nagy a optat pentru Ionuț Tănase în linia mediană, pentru ca formația gazdă să schim­be aproape o jumătate de echipă față de runda trecută.
Minutul 8 a adus prima ocazie importantă în contul UTA-ei. Man a scăpat în careu, dar Samoilă a respins uluitor șutul puștiului care, vineri, a împlinit 18 ani. Au urmat 10 minute fără evenimente, dar la următorul Curtuiuș a lovit bara. Arădenii au rămas „vioara întâi”, iar Curtuiuș a mai ratat o ocazie mare la mijlocul reprizei. Cum golul nu a sosit, „alb-roșii” au riscat să intre în dezavantaj la pauză, după ce E. Matei a trimis spre vinclu după un corner, dar Miron a fost la post.
Nagy a mutat cu Petre și tânărul atacant a avut o prima situație la 2 minute de la reluare. Mai multe emoții i-a dat propriul coechipier, Chira, lui Samoilă, portarul gazdelor evitând autogolul. După o oră de joc, la finalizare a apărut și Strătilă, dar șutul în cros al acestuia a trecut de puțin pe lângă. Reșița a replicat cu o reluare din 8 metri a lui Ștefan, parată de Miron. A fost nevoie de intrarea lui Andor, care a trimis o centrare perfectă la golul de trei puncte. Adi Petre a fost cel care și-a plasat excelent lovitura de cap la pasa fostului brașovean, deblocând o situație complicată. Era minutul 69, moment din care amfitrionii au ieșit ceva mai mult la joc. Au atacat, însă, fără orizont, Miron având puțin de lucru doar la centrarea șutată a lui E. Matei. De partea cealaltă, juniorii Man și Petre au greșit de puțin ținta pentru un gol ce ar fi adus și mai mare liniște pentru o victorie scontată la Snagov.
Formații:
Metalul: Samoilă – E. Matei, Dr. Matei, Chira, Bg. Stancu – Buduroi (86 Buduroi), Tassin Ken, Cr. Dima, Şendroiu, – Al. Dan (22 Ștefan, 78 Cioranu), Oancea. Antrenor: Geor­ge Dumitru
UTA: Miron – Al. David, Al. Ma­nea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriş, I. Tănase (46 Petre), D. Copil (63 Andor) – D. Man, Curtuiuș (88 Filaret). Antrenor: Roland Nagy
Arbitri: Robert Avram (Pitești) – Ioan Ciocănea (Sibiu), Bogdan Dra­goș (Făgăraș). Rezervă: Marius Naidin (Pitești)
Observatori FRF: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Emil Tudor (Târgoviște).

Recomandările redacției