Alternativa Civică îl atacă pe Calimente, care i-a ironizat pe cei care protestează împotriva cianurii

0
289

alternativaDeputatul Mihăiţă Calimente a avut o reacţie neaşteptată la adresa persoanelor care protestează împotriva extragerii aurului de la Roşia Montană cu ajutorul cianurii. Acesta a susţinut că protestatarii habar nu au despre ce este vorba acolo şi că au ieşit în stradă pentru că este distractiv. În replică, Alternativa Civică a dat publicităţii un comunicat de presă, în care îl desfiinţează pur şi simplu pe deputat.
„Deputatul  arădean Mihăiţă Ca­limente declara recent că «marea majoritate a protestatarilor pentru salvarea Roşiei Montane sunt acolo pentru că n-au ce face, nu cunosc niciun fel de motivaţie pentru ce se întamplă acolo. Le place, e distractiv!». Referitor la aceste constatări, noi, arădenii care protestăm zilnic începând cu 1 septembrie sub egida campaniei «Salvăm Roşia Montană şi Aradul de poluare» , ne exprimăm profunda indignare, dar şi stânjenire că suntem reprezentaţi în Parlamentul României de un asemenea politician. Scopul pentru care noi am ales să protestăm până la respingerea definitivă a proiectului  de exploatare al companiei canadiene «Gabriel Resources» ni se pare unul extrem de important pentru întreaga societate românească şi deloc distractiv. Constatăm însă cu regret că societatea civilă a rămas singură în lupta cu abuzurile şi corupţia generate de acest caz, deoarece coaliţia din care face parte deputatul Calimente contrazice astăzi tot ceea ce susţinea în urmă cu puţin timp când era în opoziţie. Nu ne amintim ca Mihăiţă Calimente să-i fi jignit pe protestatari în anii trecuţi, probabil pentru că nu i-ar fi servit în lupta politică”, se arată în comunicat.
Guvernanţii şi-au încălcat   cuvântul
Reprezentanţii celor de la Alternativa Civică susţin că au ieşit în stradă pentru că USL-ul a încălcat punctul 8 din Programul de Guvernare, unde se arăta că Proiectul Roşia Montană va fi respins. „În privinţa seriozităţii şi calităţii manifestanţilor, probabil sunt de natură să îl mulţumească pe domnul deputat doar cei pe care politicienii îi transportă cu autocarele la mitinguri electorale sau cei care demontrează pentru un scop care convine într-un anumit moment partidului dumnealui. Precizăm că alături de demonstranţii din aceste zile, se mai opun exploatării de la Roşia Montană multe instituţii respectabile din care amintim Casa Regală a României, Academia Română, Bisericile Ortodoxe şi Catolice, Academia de Ştiinţe Economice (ASE),  precum şi zeci de specialişti în domeniu şi sute de organizaţii neguvernamentale. Nu în ultimul rând, în urmă cu puţin timp, Ministerul Justiţiei a dat dreptate protestatarilor, considerând neconstituţională legea distrugerii Roşiei Montane. Îi solicităm cu această ocazie deputatului Calimente să ne aminteascau ce a făcut pentru Arad în ca­litate de parlamentar de-a lungul mai multor mandate şi cu ce s-a remarcat, cu excepţia desigur, a dormitului pe banii noştri în plenul camerei deputaţilor.  În încheiere precizăm că în zilele următoare demonstranţii din piaţă se vor deplasa la cabinetul dumnealui de parlamentar pentru a-I solicita să nu voteze acest proiect în care statul român are mult mai mult de pierdut decât are de câştigat”, au mai spus reprezentanţii Alternativei Civice.
În ceea ce-l priveşte, deputatul Mihăiţă Calimente nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, pentru a-şi spune punctul de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.