La câteva ore după ce s-a aflat că Roger nu-și va prelungi contractul cu UTA, clubul arădean l-a prezentat pe cel care (cel puțin din vară, dacă nu mai repede) ar trebui să fie o alternativă la fel de bună, sau de ce nu, chiar mai bună, decât brazilianul care a câștigat inima fanilor arădeni.

Philip Otele este nigerian, are 22 de ani (născut pe 15 aprilie 1999), are 1,88 înălțime și este jucător de picior drept. Postul său de bază este cel de aripă stânga dar poate juca și în banda dreaptă iar la nevoie chiar atacant. UTA l-a adus de la echipa lituaniană Kauno Zalgiris, în prealabil Otele jucând în Anglia la două echipe de ligi inferioare, Teesside Uni și Wolvinston FC. În sezonul recent încheiat din prima ligă lituaniană, a ieșit campion cu echipa sa. Din 36 de meciuri jucate de echipa sa, Otele a evoluat în 32 dintre ele (de trei ori a fost suspendat și o dată a fost lăsat pe bancă). A fost titular de 30 de ori și de 7 ori integralist. A marcat 9 goluri și a dat trei pase decisive, acumulând de asemenea și 7 cartonașe galbene. În această toamnă a contabilizat și 4 meciuri în preliminariile Conference League, trecându-și în cont o pasă decisivă.

La momentul semnării contractului, nigerianul a declarat: Sunt foarte bucuros că am semnat cu UTA Arad. Abia aştept să am un impact în această echipă şi să îmi ajut colegii, antrenorii şi pe toată lumea implicată. Cred că avem o echipă foarte bună, cu un staff bun în jurul nostru. Nu am vorbit cu jucătorii care au evoluat în Lituania şi sunt acum la UTA(Vorobjovas, Baravykas, Laukzemis), dar am jucat împotriva lui Vorobjovas. Am rugat câţiva oameni să îi contacteze pentru a lua informaţii despre UTA şi despre cum sunt lucrurile aici, iar ei s-au întors cu păreri pozitive, iar acest lucru este important pentru mine. Cantonamentul este foarte bun, avem facilităţi excelente, ne antrenăm de două ori pe zi. Abia aşteptăm primul joc oficial, sunt convins că toată lumea va fi pregătită. Fanilor le transmit să îşi păstreze încrederea în noi pentru că le vom aduce victorii şi vom accede în play-off.“

(foto: uta-arad.ro)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției