Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului anunță o amendă de 50.000 de lei pentru Altex și propunerea, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte, după ce a constatat faptul că retailerul promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință(cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus).

ANPC adaugă și o serie de poze cu mai multe produse și prețurile acestora înainte de campania de Black Friday.

Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus).

Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site. Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei „nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.”

Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC propune suspendarea activității: operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință

 

 

Recomandările redacției