Alți tineri din Afganistan, Maroc, Bangladesh și Egipt au încercat să iasă ilegal din România pe la Vărșand și Nădlac

0
130

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand și Nădlac au depistat cinci cetăţeni din Afganistan, Maroc, Bangladesh și Egipt, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi în automarfar.

 În data de 02.06.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, transformatoare electrice, pe ruta Turcia-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, a fost descoperit, ascuns în compartimentul pentru marfă, un cetăţean străin.

Persoana a fost preluată și transportată la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este cetăţean din Afganistan, în vârstă de 15 ani, solicitant de azil în România.

Tot miercuri, în jurul orei 11:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Maroc, Bangladesh și Egipt, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.