29 iunie este data când UTA a anunțat transferul fundașului stânga mauritanez, Aly Abeid. Între timp, noua sa echipă s-a întors din cantonament, a început campionatul și în sfârșit, după o lună și jumătate de așteptare, jucătorul a ajuns la Arad. Se pare că întârzierea a fost provocată nu doar de greutatea cu care acesta a obținut viza ci și de faptul că acesta a trebuit să își schimbe pașaportul iar procedurile au durat mai mult decât se aștepta. Acum, fotbalistul venit din liga secundă franceză, a intrat pe mâna staff-ului Bătrânei Doamne, care va încerca să îl aducă într-un timp cât mai scurt la nivelul de pregătire care să-i permită să poate fi folosit.

„În primul rând ne bucurăm că a reușit să ajungă. A venit motivat și spre surprinderea noastră, chiar dacă a întârziat atât, a venit antrenat. A făcut antrenamente bune, ni le-a și explicat. E clar că nu este la cel mai bun nivel posibil dar nici la cel mai rău. În perioada următoare îi vom da timp să acumuleze fizic și tactic. Nu știu dacă înainte de pauza competițională de la mijlocul lui septembrie ne vom putea baza pe serviciile lui sau nu, totul depinde de el. Are entuziasm, este tot timpul cu zâmbetul pe buze, îi place tot ceea ce a găsit aici și abia așteaptă să joace“ a declarat Ilie Poenaru despre nou său elev, care și-a completat antrenorul cu următoarele cuvinte: „În această perioadă cât nu am putut venit la Arad, m-am antrenat pe plan local cu selecționata secundă a Mauritaniei și uneori am jucat fotbal pe plajă. Voi da 100% la fiecare antrenament pentru a putea intra să ajut echipa să câștige puncte dar antrenorul este cel care va decide când sunt pregătit să intru.“

Noul jucător al UTA-ei are în cv și un meci într-unul dintre cele mai importante cinci campionate din lume, este vorba despre prima ligă spaniolă; și nu orice meci ci unul contra lui Altletico Madrid, desfășurat în 2018, pe nou inauguratul pe atunci, stadion, Wanda Metropolitano, în fața a peste 50.000 de spectatori. „Meciul acela cu Atletico a fost în urmă cu mult timp, după aceea am jucat în campionatele secunde din Spania și Franța, ceea ce a fost total diferit. Am decis să vin aici deoarece am un prieten conațional aici, este vorba de Fofana (CFR Cluj), care mi-a vorbit frumos despre acest campionat și mă bucur că sunt aici. N-am apucat să văd niciun meci integral acolo, doar rezumate, dar m-am bucurat că echipa a reușit să câștige ultimul meci după ce începutul de campionat n-a fost atât de bun“ și-a descris fotbalistul trecutul dar și prezentul carierei, nelăsând să se vadă nicio urmă de frustrare că în 4 ani a coborât atât de mult nivelul.

Fanii UTA-ei abia așteaptă să vadă la lucru noua achiziție, mai ales că postul de fundaș stânga este unul unde au fost constant nemulțumiri față de randamentul celor care l-au ocupat. Jucătorul african s-a descris din punct de vedere al calităților tehnice, astfel: „Sunt un fundaș mai mult defensiv deoarece am jucat mult ca fundaș central stânga într-un sistem cu trei fundași centrali dar îmi place să merg în ofensivă și să ajut cu pase decisive sau chiar cu goluri. Cred că am o calitate bună a centrărilor dar voi munci mai mult la antrenamente pentru a-mi îmbunătăți aceste calități ofensive.“

Yacoub Aly Abeid are 24 de ani și a început fotbalul în țara natală, la ASAC Concorde. A jucat apoi în Spania la Levante și Alcoron, de unde s-a transferat în Franța, la Valencienne, acolo unde a evoluat timp de doi ani. În sezonul trecut a bifat 14 partide în Ligue 2. Are și 51 de selecții pentru naționala Mauritaniei, pentru care a marcat două goluri.

(foto: uta-arad.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției