Am ajuns să o vedem și pe asta: carne de vită printată în laborator

0
343

Oamenii de știință de la Universitatea Osaka din Japonia au reușit să imprime friptură cultivată în laborator, despre care spun că seamănă foarte mult cu produsele fabricate din rasele de renume mondial de vite Wagyu. Este o alternativă prietenoasă cu mediul și durabilă la o delicatesă autentică.

Echipa a recoltat două tipuri de celule stem de la vacile Wagyu, le-a incubat, apoi le-a transformat în mușchi, grăsimi și celule ale vaselor de sânge, așa cum este detaliat într-o nouă lucrare publicată în revista Nature Communications.

Produsul final este un teanc tridimensional, cu dimensiuni de cinci cu 10 milimetri, format din friptură cu conținut ridicat de grăsimi, care imită foarte bine carnea de vită Wagyu.

Industria cărnii cultivate în laborator începe să se transforme într-o întreprindere comercială complet dezvoltată, odată cu deschiderea primei fabrici de carne cultivată în laborator, în Israel, în iunie.

De fapt, cercetătorii Universității din Osaka nu sunt singuri în dorința de a dezvolta laboratorul Wagyu. Orbillion Bio, un startup din Silicon Valley, a prezentat recent cărnuri exotice similare, inclusiv o bucată de elan.

Avantajele cultivării cărnii în laborator sunt considerabile: nu numai că elimină preocupările legate de cruzimea asupra animalelor, dar poate avea un impact mult mai mic asupra mediului. De asemenea, clienții ar putea aștepta cu nerăbdare o friptură care să capteze perfect preferințele lor personale, conform playtech.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.