În această după-amiază, în sala festivă a Colegiului Național „Dimitrie Țichindeal“ a avut loc prezentarea Academiei de Baschet Arad, aflată sub patronajul FCC Baschet UAV Arad. Practic, astăzi a fost demarată perioada de selecție pentru grupa 9-12 ani, care începând cu data de 15 octombrie va începe antrenamentele de inițiere. Cele mai talentate micuțe baschetbaliste, vor face apoi parte din grupa de elită, care din ianuarie anul viitor, va evolua în campionatul național U13.

Academia este condusă de profesorul Gabriel Iazbinsky, îl are ca și director tehnic pe profesorul Dan Moraru iar coordonator – antrenor va fi Cristian Mănăstireanu. Primii antrenori ai Academiei, care se vor ocupa de (sperăm noi) viitoarele stele ale baschetului feminine arădean și românesc vor fi Bianca Drăguș Urban și Adam Kovacs.

„Gândul nostru este către viitorul baschetului și al sportului românesc, care se află într-un moment de cumpănă și are mare nevoie de o infuzie de talent“ a declarat Gabriel Iazbinsky, completat de președintele FCC UAV Arad, Marcel Urban: „Ne dorim să construim o viitoare nouă echipă campioană, așa cum a fost cea a primului titlu, care a fost format în mare majoritate din jucătoare crescute de club“.

În sală au fost deja destule fete doritoare să înceapă această aventură, însoțite de părinți. Au putut vedea pe un ecran imagini din ultima finală disputată de FCC UAV Arad în această primăvară, în fața celor de la Sepsi, iar atmosfera electrizantă a acelor mari meciuri cu siguranță a fost un stimul pentru aceste copile care acum visează la rândul lor să se afle pe parchet în astfel de meciuri. Cea mai importantă motivație a fost oferită însă de prezența în fața lor, a două dintre jucătoarele senioare ale echipei, care le-au oferit deja primele sfaturi în carieră.

„Sportul, în special sportul de echipă, și eu îmi doresc să alegeți baschetul, este important nu doar prin bucuria pe care ți-o dă, ci și prin faptul că te învață să te integrezi într-un grup, să faci parte dintr-o echipă și apoi să folosești toate aceste lucruri în societate“ le-a explicat una dintre cele mai vechi și mai appreciate jucătoare ale echipei mari, Veatriki Akathiotou. Iar Trinity Baptiste, americanca venită la Arad în această vară, a dezvăluit și ea din experiența de viață pe care a dobândit-o pe parchet: „Cel mai important e să nu vă comparați cu alții. Dacă ești atent la ce fac alții, nu poți progresa“.

Și cum atmosfera a devenit din ce în ce mai caldă și mai prietenoasă, au început să vină și întrebările : „cum de nu vă dați bătute niciodată ?“ a sunat una dintre ele ; iar Akathiotou, cipriota care s-a declarat îndrăgostită de Arad și care ne vorbește deja foarte bine limba a răspuns instantaneu : „cum să ne antrenăm de două ori pe zi și să acceptăm să pierdem ? Toată lumea care se antrenează, o face ca să câștige. Indiferent cu cine jucăm, sau cât de puternic este adversarul.“

Fetele care doresc să se înscrie în această primă echipă a Academiei, precum și părinții lor, sunt invitați să o facă prin completarea unui formular care poate fi accesat la următorul link : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0dnwaTdQc456LUEHGZVWsJIoWwOsiXZzw-jvW4tSNyN5HLA/viewform. Noi, la rândul nostru, promitem că vom fi la primul antrenament al Academiei, pe 15 octombrie și vom urmări cu atenție drumul acestei echipe care, poate, peste niște ani, va produce mari bucurii iubitorilor sportului arădean.

Recomandările redacției