• Directorul adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia a câștigat concursul pentru postul de manager al Complexului Muzeal Arad
  • Condițiile de participare au fost întocmite după CV-ul său
  • Inel își intră în pâine de la 1 august.

Ziarul nostru scria, exact în urmă cu o lună, că postul de manager al Complexului Muzeal Arad, lăsat liber după încetarea contractului lui Peter Hugel, este pregătit pentru o persoană din afara județului. Era vorba despre dr. Constantin Inel, directorul adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, care a fost, la un moment dat al carierei suspectat de plagiat.

În ceea ce privește condițiile de participare la concurs, acestea i-au venit mănușă, fiind stabilite probabil cu CV-ul candidatului în față. Printre altele, se cerea ca persoanele care își doreau postul să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul științe umaniste și arte, ramura de științe: istorie, domeniul de licență: istorie, specializare: istorie-arheologie sau în domeniul de licență: studiul patrimoniului și o experiență de minim cinci ani în conducerea unei instituții publice de cultură sau specializări în domeniul managementului. Numai bine ca nici un istoric arădean să nu le poată îndeplini, pentru a nu încurca jocurile…

A obținut media 9,17

A trecut o lună de când scriam că postul de manager al Complexului Muzeal Arad a fost pregătit pentru Inel, iar timpul ne-a dovedit că am avut dreptate. Ieri au fost date publicității rezultatele concursului, la care, surpriză sau nu, s-a înscris doar un singur candidat, eroul articolului nostru publicat în 12 iunie, Constantin Ioan Inel. Cum a concurat doar el cu el, nu avea cum să iasă pe locul al doilea, cu atât mai mult cu cât era atât de dorit la Arad. Astfel, în prima etapă a concursului, evaluarea proiectului de management, a obținut nota 9,13, iar la cea de a doua etapă, adică la interviu, a luat puțin mai mult, adică 9,2, obținând media 9,17, o medie mai mult decât onorabilă, dacă este vorba despre un concurs care să nu ridice semne de întrebare.

Cum faptul a fost consumat, nu putem decât să ne întrebăm ce l-a mânat pe Inel în luptă, de ce a ales să muncească la 250 kilometri de casă.

Și, ca să nu încheiem într-o notă foarte pesimistă, ne manifestăm speranța că în ciuda modului în care a ajuns aici, va reuși să facă câte ceva pentru Muzeu.

Recomandările redacției