Medicii de familie sar în ajutorul colegilor de la UPU, cei de la Ambulanțe depun forțe inimaginabile pentru a ajunge la pacienții în nevoie, dar, cu toate astea, iată că s-a depășit pragul de 400 de pacienți depistați pozitivi într-o singură zi.

Directorul DSP Arad face un apel către cetățenii Aradului, spunând că unica soluție este vaccinarea, pentru că, nu ar mai avea rost să vorbim despre epuizarea cadrelor medicale și de insuficiența resurselor în spitalele din Arad, fapt deja cunoscut și abordat de zeci de ori.

„Arad – azi 407 pozitivi ….am depășit cifra magică (400) dupa ce în ultimele zile am avut 393, 394 pozitivi…..în trei zile, avem peste 1000 de pozitivi la Arad, cât in doua săptămâni în alte valuri. Din aceștia, o parte au nevoie de ATI…avem 37 de paturi si SCJUArad a depasit cu 12 paturi capacitatea, plus 395 internați la județean..pe unde se poate..La Ineu 55, la Sebiș încă 20.. și încă mulți prin containere sau acasa… Cu aceste valuri, nu ai cum să faci față… Ambulanțele…le auziți și voi non stop…Să vorbesc de epuizarea colegilor, nu mai are rost. Să așteptăm până luni? Nu stim ce mai putem aștepta. Măsurile restrictive, chiar dacă se iau acum, încă 14 zile, cel putin, valurile tot o sa vină… Vaccinați-vă…”, a spus Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Recomandările redacției