„Am făcut destule pentru mine, vreau să fac de-acum și pentru alții“

0
294
  • Interviu cu investitorul Ovidiu Palcu, patronul firmei INTECO HOLDING

Palcu Printre cei mai puternici agenți economici din județul nostru se numără și firma INTECO HOLDING S.R.L. din Sebiș. Având drum în orașul Sebiș, am făcut un popas la sediul firmei pentru a afla câteva date despre muncile agricole ale sezonului, cum ar fi recoltatul porumbului. Asta deoarece această cultură e una din cele mai frumoase din județ, respectiva zonă neducând-o chiar așa rău cu toată seceta din acest an.
Pe patronul firmei, Ovidiu Palcu l-am găsit pregătindu-se să plece spre șantierul din județul Bihor, aici având mai multe puncte de lucru.

– Cum apreciați că se desfășoară lucrările pe care le aveți demarate, domnule Palcu?
– Pentru început, vreau să fac o apreciere vizavi de activitatea mea și de planurile de viitor. Consider că am făcut destule pentru mine și vreau să fac de-acum și pentru alții, adică vreau să renunț la afacere și să intru în politică.
– E o veste șoc. Cum ați luat această hotărâre absolut deo­se­bită, mai ales că ne spuneați că vă merg destul de bine afacerile?
– Da, este o hotărâre importantă dar vreau să intru în politică și voi candida pentru un madat de senator, voi candida ca independat și atunci voi putea ajuta mai mulți oameni – în general vorbind și dintre cei săraci și neputincioși, în special.
– Acum dacă ne-ați împărtășit această deosebită in­tenție, spuneți-ne ce program aveți în plan și cum considerați că puteți ajuta oamenii săraci?
– Nu vom discuta acum despre asta, este prea devreme dar în perioada imediat următoare – când voi considera eu că este momentul – vă voi răspunde, firește, la această întrebare. Vreau să adaug însă că vin în spațiul public cu o bună experiență personală – și destul de îndelungată, atât în domeniul construcțiilor cât și în domeniul agriculturii.
– Aș mai vrea să vă întreb despre șantierele din Bihor: de unde este forța de muncă  pe care o utilizați acolo?
Palcu2– Este din județul nostru; așa cum am mai spus și cu alte ocazii, am o echipă pentru care asigur cazare – în condiții bune, masă caldă și transportul la sfârșit de săptămână și banii la timp. Prin urmare, subliniez că eu am grijă de muncitorii mei; și am o echipă bună.
Scurte concluzii
Aici s-a încheiat dialogul nostru cu Ovidiu Palcu, acesta grăbindu-se să plece spre Oradea.
A fost însă zgârcit cu unele răspunsuri la întrebări referitoare la… condițiile în care intenționează să renunțe la afacere. Să se fi gândit și la aspectul că în politică ar câștiga mai ușor banii decât pe șantiere – unde e multă alergătură? Nu credem dacă ne luăm după activitatea sa anterioară.
Oricum, nu putem să încheim fără să spunem că n-a avut un început ușor. Am văzut cum arătau anterior unele terenuri pe care acum firma sa le-a redat circuitului agricol: erau pline de mărăcini, de boscheți și arboret; toate greu de înlăturat. Acum aceste suprafețe sunt cultivate cu porumb.
Oricum, hotărârea de a renun­ța la afacere pentru intra în politică îi aparține, noi așteptăm să vedem – și-l vom lectura cu interes – care va fi programul cu care va cere votul alegătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.