Am jucat ca niciodată, am pierdut ca-ntotdeauna. Germania – România 2-1

0
488

Înaintea meciului cuvântul de ordine a fost „să nu luăm multe“. La finalul meciului, în ciuda unei dominări cvasitotale a nemților, senzația e de oarecare frustrare pentru că România a fost aproape de a obține ceva mai mult decât o prestație onorabilă.

Pentru a reuși o surpriză cu Germania însă nu este suficient să marchezi o singură dată, mai ales când mai ai încă 3-4 oportunități bune de înscrie. La nivelul de presiune pe care îl face echipa lui Hansi Flick era inevitabil ca apărarea să cedeze la un moment dat însă cheia meciului a fost probabil felul în care cele două echipe și-au gestionat oportunitățile importante de a le înscrie. Din punctul ăsta de vedere probabil că și decizia lui Mirel Rădoi de a-l înlocui pe Ianis Hagi cu Ivan încă din minutul 60, poate fi discutată. Naționala noastră are prea puțini jucători care pot pune probleme prin acțiuni individuale (așa cum a făcut-o Hagi jr nu doar la gol ci și în alte două sau trei situații) încât să își permită să se dispenseze de un asemenea jucător, mai ales în condițiile în care fusese omul meciului până în acel moment.

Altfel România trebuie lăudată în special pentru atitudine, una curajoasă, agresivă în sensul bun, pentru organizarea jocului și chiar pentru destule realizări individuale. Niță a făcut din nou un meci mare, trio-ul de fundași centrali Rus-Chiricheș-Burcă a fost pe alocuri eroic, Stanciu și Ianis Hagi au arătat nivelul competitiv la care joacă iar Pușcaș s-a bătut extraordinar cu puternicii fundași germani. Punctul luminos al serii rămâne fără îndoială golul lui Ianis Hagi, o fază sclipitoare care a adus aminte de momentele de magie puse în scenă de tatăl său.

Germania chiar dacă a dominat clar meciul nu a avut multe ocazii clare. Golul egalizator a fost o execuție „de fotbalist“, cum se spune, a lui Gnabry iar cel al victoriei, marcat de Thomas Müller a venit la capătul singurei mari greșeli de organizare din defensiva noastră. Din păcate un jucător ca Müller este letal când este scăpat din marcaj într-o asemenea poziție.

Poate marele câștig al României în acest meci este acela că a căpătat încredere în posibilitățile ei. Când creezi Germaniei atâtea probleme, ar trebui să nu ai mari bătăi de cap pe teren propriu în fața Armeniei. Pentru asta este important ca luni echipa noastră să intre pe teren cu același nivel de ambiție și concentrare. De asemenea un rol extrem de important îl vor avea cei care se vor ocupa în aceste zile de recuperarea fizică a jucătorilor.

În celelalte meciuri ale grupei Islanda și Armenia au terminat la egalitate, 1-1, iar Macedonia de Nord a învins cu 4-0 în Liechtenstein. În etapa următoare Macedonia de Nord va întâlni Germania pe teren propriu și o victorie a nemților coroborată cu un succes al României ar transforma naționala noastră în principala favorită pentru obținerea locului 2 în grupă la finalul preliminariilor.

Partida cu Armenia va fi găzduită de stadionul Steaua și va începe la ora 21.45.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.