Am mai ieșit din amorțire

0
308

Săptămâna trecută am fost sunat de primarul comunei Brazii, să mă prezint la ora 09.00 în satul Secaș. Nu mi-a fost oferit niciun alt detaliu. Deși eu aveam organizat un alt program, nu puteam să îl refuz pe domnul Nicușor Vesa, edilul acestei minunate comunități.

Când ajung în satul Secaș văd că tot centrul localității este plin de ATV-uri și motociclete venite din mai multe județe ale țării. Atunci am realizat că aici este organizat un concurs cu ATV-uri și motociclete. M-am deplasat până la locul unde se organizează concursul. Este un loc superb, cu o priveliște nemaipomenită. Chiar spunea domnul Cătălin Mocuța că mai rar întâlnești o zonă așa frumoasă ca și aici. „Acum eu cunosc foarte multe locuri pentru că mă deplasez și organizez astfel de evenimente în toată țara, dar aici am găsit întotdeauna înțelegere, deschidere și bunăvoință, iar pentru asta îi sunt recunoscător domnului Nicușor Vesa, primarul comunei“, a spus Cătălin Mocuța.

Deși startul s-a dat pe undeva la ora 13.00, din păcate eu a trebuit să mă duc în altă parte. Dar regret că nu am reușit să stau până la capăt. L-am rugat însă pe domnul Mocuța să ne spună, în mare, câteva cuvinte despre concurs.

În primul rând, a venit vremea, așa cum a precizat și domnul primar, să mai ieșim din amorțeala asta. A fost destul un an de zile, dar asta este.

Suntem la Etapa a III-a de Enduro Cross, într-o locație superbă. O cursă cu tradiție, avem un traseu forestier de 14,800 kilometri, iar numărul participanților eu zic că se ridică undeva la 80 – 90. Startul îl avem în jurul orei 13.00. Îmi pare rău că nu puteți sta până la sfârșit cu noi, dar dumneavoastră știți mai bine. Noi oricum vă mulțumim că ne-ați vizitat“, ne-a declarat Cătălin Mocuța.

Discuție purtată cu Nicușor Vesa, primarul comunei Brazii

Domnule primar, m-am bucurat de invitația dumneavoastră. Aceasta demonstrează că administrația de la Brazii are o colaborare foarte bună cu ziarul noastru și ne bucură asta. Ca de obicei, întotdeauna când administrațiile locale colaborează cu noi, atunci și ușile noastre sunt deschise în permanență pentru dumneavoastră, dar și pentru alții.

Așadar, domnule primar, cum vedeți dumneavoastră acest concurs mai ales după ce bieții cetățeni au stat ca leii în cușcă, fiind izolați din cauza pandemiei de Coronavirus?

Da, o văd ca pe o relaxare, dar atenție: să respectăm regulile. În primul rând, așa cum am mai precizat să nu uităm în spații închise de mască. Dar aici nu este cazul pentru că suntem în aer liber și chiar se păstrează și distanța. Dar haideți să discutăm și de administrație.

Cum stați cu proiectele, pentru că am înțeles că ați lucrat cu ceva firme și v-au abandonat lucrarea. Nu este de mirare, deoarece de astfel de constructori se vorbește mereu.

Da, așa este, m-au lăsat cu lucrare neterminată cam 20%. Vă dați seama cât de greu este să mai găsești acum constructor să o mai finalizeze pentru că trebuie să o iei aproape ca de la început. Acest personaj care a abandonat lucrarea a invocat că s-au scumpit betoanele și dumnealui nu își permite să cheltuie și să arunce bani pe cât s-au scumpit aceste materiale de construcții.

Am avut proiecte pentru patru poduri. Două sunt deja finalizate și două de acum începem la ele. La Brazii, după cum v-am precizat, firma este în insolvență.

La Iacobini am construit o școală nouă. Avem spații pe domeniile publice unde vom începe cu ele. Mai avem ceva străzi de făcut, adică mici retușuri. Din 10.000 de metri mai avem 1.000 de metri. Mai avem încă două străzi, una în Mădrigești și una în Șoimuș. Avem deja banii alocați, doar să găsim constructorul. Mai sunt de făcut trotuare și de rezolvat cu iluminatul public. Mai avem ceva pe GAL, dar și la aceste proiecte vom începe cât de curând.

Revenind la concursul de astăzi, acesta este susținut și de noi. Vedeți unde fac preparate în aer liber? Se pot servi jumări, șorici, unsoare pe pâine cu ardei, porc mangalița, fripturi, grătare și multe altele care se prepară în zona noastră.

Domnule primar, cum vedeți această relaxare la români?

Exact cum ai da drumul din lanț la câine. Nu îl mai poți stăpâni. Am văzut la televizor, nu se face așa ceva, dar o să vadă ei, dacă nu respectă măsurile de protecție. Noi, aici am luat absolut toate măsurile de protecție împotriva virusului.

Vă mulțumesc, domnule primar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.