Am trăit s-o scriem și pe asta: apă limpede pe canalul Mureșel!

0
398

Am pierdut șirul materialelor și reportajelor pe care le-am scris cu privire la apele infectate ale canalului Mureșel. Am atras atenția autorităților în nenumărate rânduri despre drama pe care o trăiesc locuitorii aflați în apropierea acestui canal. Mirosul insuportabil pe care îl degajă dejecțiile aruncate în apă îi fac pe locuitorii din apropierea Mureșelului să trăiască un chin.

Nu ne-am rezumat doar la a scrie despre această problemă, ci am înaintat o sumedenie de cereri oficiale către toate forurile și autoritățile. Oamenii care trăiesc acolo, disperați, au înaintat de asemenea petiții, reclamații și cereri de-a lungul a peste două decenii. Întotdeauna răspunsul autorităților și al administrației a fost ridicatul din umeri și aruncarea responsabilității dintr-o parte în alta.

Locuitorii din zonă au observat că Mureșelul are însă perioade când este acceptabil. Nu miroase. Și atunci concluzia este clară: în apă se aruncă mizerii, iar cei responsabili trebuie să găsească sursa acestei infectări. Atunci când nu se aruncă, când nu se devarsă dejecții apa canalului este limpede și traiul celor din zonă devine, pentru scurte perioade de timp, acceptabil. Tocmai de aceea, în ultima perioadă ne-am intensificat cererile și plângerile către responsabilii de Mediu din Arad, inclusiv către Poliția Locală, pentru ca aceștia să îi identifice pe cei care aruncă mizerii în apa canalului.

În această dimineață, Mureșelul a avut apa limpede, curată, iar mirosul insuportabil a lipsit. Știm însă că această situație nu va dura mult, iar mirosul va reveni din cauza celor care devarsă dejecții. Nu ne vom lăsa însă și vom sta pe capul celor responsabili să mențină normalitatea până când lucrurile vor intra definitiv în normalitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.