buleuProcesul lui Adrian Buleu, suspectul crimei în cazul omului de afaceri Abel Apostol, are astăzi o nouă înfăţişare. După ce la începutul acestei săptămâni, soţia lui Buleu a încercat să demonteze tot ce a declarat înainte anchetatorilor, în scopul de a-şi ajuta soţul să scape de acuzaţia de crimă, astăzi îi vine rândul amantei lui Buleu să răspundă în faţa magistraţilor.
Conform rechizitoriului întocmit de procurori, soţul asociatei lui Abel avea o iubită pe care a plimbat-o prin Europa. Ei i-a spus că vrea să facă moarte de om, iar ea a vorbit cu anchetatorii. În noaptea în care Abel s-a făcut nevăzut, presupusul ucigaş i-a pasat un pistol, dar i-a dat şi nişte bani, fără prea multe explicaţii. Acum câteva luni, Adrian Buleu şi amanta lui de 19 ani împărţeau acelaşi pat în Belgia. Înainte să se întoarcă în ţară, unde îl aştepta o soţie, îi face iubitei o confesiune: „Cineva trebuie să moară“, conform rechizitoriului.
În noaptea dispariţiei lui Abel, după ce cumpără doi litri de combustibil de la o benzinărie unde este filmat, Buleu îşi vizitează tânăra amantă. Îi dă zece milioane de lei şi o armă. „Avea un comportament foarte ciudat, spunându-i martorei să aibă grijă de bani, să nu-i cheltuie, iar arma să o ascundă foarte bine“, se arată în rechizitoriu. Presupusul ucigaş îşi lasă iubita acasă şi îşi sună soţia. Îi spune că e în pădurea Vladimirescu şi îi cere să pună oamenii să mai spele o dată pe jos în restaurant. Îşi incendiază maşina de 3.500 de euro şi este cules de pe drum de soţia lui. Îi spune că a uitat unde a parcat. Urmează o noapte albă, pentru Buleu. Întâi verifică sistemul de supraveghere de la restaurant. Se asigură că nu a fost filmat, apoi pleacă din nou la tânăra de 19 ani. Îi ia arma şi banii. Îi promite că o duce la Băile Felix, dar înainte de asta mai trece o dată pe la locul crimei.
La Băile Felix, i se confesează încă o dată tinerei iubite, spun anchetatorii. I-a spus că „a fost nevoit să dea foc maşinii sale, întrucât victima ar fi fost împuşcată în autoturism, de nişte prieteni de-ai săi, în autoturism rămânând urme de praf în urma tragerii“.
Ea l-a întrebat unde este Abel, iar el i-a răspuns că „e departe“. Amanta de 19 ani a povestit tot anchetatorilor, care l-au trimis în judecată pe Buleu şi este acuzat acum de crimă şi distrugere.
La înfăţişarea de astăzi va fi citat şi patronul firmei care deţine aparatura de înregistrare video din cadrul complexului Riviera. Prin aceasta, se doreşte demonstrarea faptului că omorârea lui Abel Apostol a fost săvârşită cu premeditare, Adrian Buleu cerând oprirea înregistrărilor cu o lună înainte de pro­­- ducerea crimei.

Recomandările redacției