buleu bluratiVIDEO 

După cum vă informam în nu­mă­rul de ieri al ziarului nostru, Adrian Buleu, principalul suspect în cazul uciderii omului de afaceri Abel Apostol a fost trimis în judecată, prima înfăţişare urmând a avea loc pe 16 iulie. De menţionat că, ieri, Buleu a fost prezentat în faţa instanţei, pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă. Cererea procurorilor a fost acceptată, inculpatul urmând să rămână în arest încă 30 de zile.
Rechizitoriu întocmit de procurori în cazul uciderii omului de afaceri Abel Apostol ar putea rivaliza cu un scenariu de film poliţist, conţinând toate ingredientele necesare, afaceri nereuşite, aventuri extraconjugale, arme de foc, suspans, înregistrări de pe camerele de luat vederi, înregistrări care nu au fost făcute deşi ar fi trebuit să existe şi mai presus de orice… o crimă. Deşi cadavrul victimei nu a fost încă găsit, procurorii au pus cap la cap toate dovezile pe care au reuşit să le strângă şi l-au trimis în judecată pe Buleu pentru omor.
Autorii rechizitoriului confirmă informaţiile apărute în presă, conform cărora între familiile Buleu şi Apostol au fost neînţelegeri ca urmare a faptului că Abel Apostol a dorit să rupă asocierea, el urmând să se ocupe de administrarea bazei sportive. Până la revenirea în ţară a omului de afaceri, care fusese plecat în SUA, familia Buleu lua toţi banii din încasări, asociaţii lor primind diverse sume, după cum dorea Alina Buleu, soţia lui Adrian şi asociata lui Abel Apostol.
Iubita a povestit poliţiştilor despre armele lui Buleu
În poveste este implicată şi o tânără cu care Buleu se întâlnea, cu care a locuit împreună în Belgia şi care povesteşte că a primit de la acesta să păstreze, pentru scurt timp, un pistol. „I.M. a plecat împreună cu inculpatul în Belgia, călătorind până la Bruxelles, unde cei doi au rămas până la începutul lunii aprilie 2013, locuind împreună într-o garsonieră închiriată de inculpat (…) Menţionăm că din declaraţia martorei I.M. rezultă că în perioada şederii sale în Belgia, aceasta a văzut la inculpat două pistoale, unul de dimensi­uni mai mici de culoare neagră şi unul de dimensiuni mai mari, de culoare argintie, cu ţeavă lungă, pe care inculpatul le ţinea în dulapul de haine”, se arată în rechizi­toriu. Procurorii au mai reuşit să afle că Buleu vorbea cu prietena sa des­pre moartea cuiva încă din cursul lunii martie. „Înainte de a părăsi Belgia, martora I.M. l-a întrebat pe inculpat despre viitorul relaţiei acestora, inculpatul spunându-i martorei să mai aibă puţină răbdare, întrucât cineva va trebui să moară, după care totul se va calma, inclusiv soţia sa”, se mai arată în rechizitoriu.
Buleu tribunalA cumpărat benzină să-şi incendieze maşina
Ultimul apel efectuat de pe telefonul lui Abel Apostol a fost înregistrat în seara de 1 Mai, la ora 20.54, când a vorbit cu administratorul terenurilor sportive. Doi martori poves­tesc că l-au văzut, în jurul orelor 20.00-20.30 pe Buleu deplasându-se dinspre terasă înspre restaurant, fiind urmat la 30 de minute de Abel. De atunci omul de afaceri nu a mai fost văzut de nimeni şi nici nu a mai răspuns la telefon. „Astfel, la câteva minute după ora 21,00, victima a fost ucisă de către inculpat, în incinta restaurantului, după care, in jurul orelor 21,30 a fost trans­portată într-un loc necunoscut”, susţin procurorii. După aceea, Buleu i-a cerut unui angajat care nu are permis de conducere să ducă maşina lui Abel undeva în Micălaca, însă a fost refuzat de acesta. Inculpatul a chemat apoi un alt angajat, să spele pe jos în restaurant. „Din declaraţia martorului rezultă că acesta a intrat în restaurant şi a început să spele pe jos pe o porţiune mare din faţa barului, unde a observat că a mai fost spălat anterior, însă, cu toate acestea, se mai identificau pete de culoare brun-roşcat, pe care acesta le-a perceput ca fiind pete de sânge. Totodată martorul a declarat că a spălat şi zona dinspre intrarea laterală de pe terasă, precum şi tocul uşii, unde în partea de jos a observat, de asemenea, pete cu aspect de sânge”, se mai arată în rechizitoriu.
Cum trebuia să se întâlnească cu prietena sa, Buleu s-a schimbat. Pe drum, a oprit într-o benzinărie de unde a cumpărat benzină în două sticle de plastic, din înregistrările surprinse pe camera de luat vederi observându-se că avea un comportament agitat. „Totodată pe scaunul aparţinând șoferului din autoturism, se observă întins un prosop de culoare albă, pe care inculpatul îl aranjează şi în momentul în care coboară şi în momentul în care urcă în autoturism, ceea ce denotă că probabil scaunul șoferului era ud”, susţin anchetatorii.
Întâlnindu-se cu prietena sa, Buleu i-a dat acesteia zece milioane, în bancnote mici, banii fiind uzi şi i-a dat să păstreze un pistol, pe care l-a recuperat mai târziu. „În declaraţia dată, martora a mai arătat că în ma­şină se simţea un puternic miros de combustibil, inculpatul era îmbrăcat la fel cum a apărut şi în înregistrarea de la benzi­nărie şi avea un comportament foar­te ciudat, spunându-i marto­rei să aibă grijă de bani, să nu-i cheltuie şi să aibă grijă de ea, iar arma să o ascundă foar­te bine indiferent de ce se va întâmpla”, se arată în rechizitoriu. După ce s-a despărţit de fată, Adrian Buleu şi-a sunat soţia, cerându-i să trimită doi oameni să spele pe jos în restaurant.
Cheia maşinii incendiate a fost găsită cu ajutorul soției
A plecat apoi spre Pădurea Vladimirescu unde şi-a incendiat maşina, folosindu-se de combustibilul cumpărat. Pentru a se întoarce la Arad şi-a sunat din nou soţia, care a venit să-l ia cu o altă maşină. Urcându-se la volanul maşinii cu care a venit după el soţia sa, a aruncat pe geam cheia autoturismului incendiat, care a fost găsită după ce Alina Buleu le-a po­vestit poliţiştilor cele întâmplate. „Astfel, din Pădurea Vladimirescu cei doi s-au deplasat la domiciliul comun din Arad (…) unde inculpatul i-a solicitat soţiei sale să-i tundă genele, întrucât erau arse, iar la o mână avea o urmă de arsură. Ulterior, inculpatul s-a deplasat la restaurant, fiind înre­- gistrat la ora 00:58, de camerele de supraveghere montate la res­taurant, pe o aleea laterală a locaţiei. Menţionăm că inculpatul la ora anterior menţionată, a pornit sistemul de supraveghere de la restaurant, care a funcţionat ulterior aproximativ o oră şi 31 de minute, rezultând, din probele administrate în cauză, că acesta s-a deplasat în zonă la ora respectivă, tocmai pentru a se asigura că sistemul de supraveghere nu a fost activat în ziua anterioară, pentru a nu fi înregistrate aspecte ale faptei sale”, susţin anchetatorii.

abel

Buleu s-a întâlnit apoi din nou cu prietena sa, de la care a luat pistolul, a doua zi întâlnindu-se iarăşi cu fata. În timp ce se afla cu iubita, Buleu a aruncat din maşină „un portmoneu mai vechi aparţinând victimei, confecţionat din piele de culoare neagră, în care se afla şi o carte de identitate a acesteia”. Portmoneul respectiv a fost găsit ulterior. Cu toate că portmoneul îi dispăruse lui Abel înainte de a fi omorât, procurorii susţin că inculpatul a încercat să şteargă orice urmă cu omul de afaceri, aceasta fiind încă o dovadă că Buleu ar fi vinovat de crimă. Conform procurorilor, inculpatul i-a povestit prietenei sale că a fost nevoit să dea foc maşinii, „întrucât victima ar fi fost împuşcată în autoturism, de nişte prieteni de-ai săi, în autoturism rămânând urme de praf în urma tragerii”. Întrebat fiind unde se află cadavrul lui Abel, Buleu i-a spus tinerei să stea liniştită că este destul de departe.
Inadvertenţe în declaraţii
Dan Ungureanu, avocatul familiei Apostol, susţine că Buleu a declarat că pistolul dat în păstrare iubitei sale ar fi fost de jucărie. „A afirmat că era un pistol de jucărie, pe care aşa-zisa amantă nu l-a acceptat şi el l-a aruncat, a spus că era un pistol cu brichetă. Aşa s-a spus într-o perioadă, că pistolul a rămas la persoana respectivă. Dânsa are păreri personale despre ce ar fi un pistol de jucărie”, a spus Ungureanu. Cu privire la faptul că Buleu i-ar fi spus prietenei sale că a ascuns cadavrul departe de municipiu, Ungureanu a declarat: „nu reţin să se fi făcut astfel de precizări vizavi de corpul victimei, pentru noi este şi această situaţie o necunoscută, dar dacă decesul este sigur, se va desfăşura o cercetare pe cale penală a infracţiunii de omor. Sunt inadvertenţe în modul în care inculpatul a încercat să se apere, tocmai din aceste inadvertenţe a rezultat concluzia că este vinovat de săvârşirea acestei fapte.”

RECHIZITORIUL LUI ADRIAN BULEU

Claudia Gavra
Lucian Şerban

Recomandările redacției