Amanta lui Buleu: „Mi-a fost teamă să aflu un adevăr care m-ar fi putut bulversa pe viaţă“

0
487

bunMădălina Ioniţă, tânăra cu care Adrian Buleu a avut o aventură extraconjugală încă de pe vremea când aceasta era minoră, şi care a avut un rol capital în arestarea şi cercetarea amantului pentru crimă în cazul lui Abel Apostol, a fost prezentă la sfârşitul săptămânii trecute în faţa instanţei pentru a oferi detalii legate de acest caz. Abordând o vestimentaţie îndrăzneaţă, cu o fustiţă din material puţin şi cu tocuri foarte înalte, declaraţiile tinerei au lăsat cu gura larg căscată întreg auditoriul, mărturiile sale aruncând în aer cazul.
Prostituţie cu minore, poliţişti arădeni corupţi, acte de identitate false, adulter, telefoane din închisoare, treceri ilegale de frontieră, arme de foc, angajări ilegale sau abuz al anchetatorilor sunt doar câteva din elementele declaraţiei date de către tânăra de 19 ani.
În mare, tânăra a încercat pe întreg parcursul discursului să îl apere pe Buleu, schimbându-şi în mai multe rânduri cele spuse. Confuză în declaraţii, Mădălina Ioniţă nu a fost capabilă să urmeze un şir coerent, dând deseori senzaţia că îşi încurcă replicile într-un rol de slabă calitate.
Probabil din cauza vârstei şi a mediului în care a fost obligată sau a ales să trăiască până acum, superficialitatea cu care tratează anumite probleme esenţiale pentru viaţa celor din jur, demonstrând însă şi o anumită doză de cinism, fata de 19 ani a dat senzaţia că tratează sala de judecată şi jurământul, conform căruia se jura că spune adevărul, cu o joacă între doi îndrăgostiţi. Tuturor celor prezenţi le-a fost foarte greu să constate momentele în care tânăra mărturisea adevărul. Atitudinea fetei a fost mai degrabă cea a unei vedete de showbiz, care participă la o emisiune ieftină de divertisment, după ora 23.00 şi unde totul poate fi relatat cu maximă lejeritate, fără ca nimeni să ia ceva în serios.
Cel mai mare şoc s-a produs încă de la începutul discursului dat de fată în faţa instanţei, când nu şi-a mai menţinut declaraţiile date anterior, pe parcursul derulării anchetei. Motivul invocat a fost acela că a fost forţată de către poliţişti, altminteri „va ajunge acolo unde este şi Adrian“.
Mădălina a declarat că „nu îmi menţin declaraţiile date în timpul desfăşurării anchetei. Cei care m-au audiat s-au comportat josnic cu mine. A trebuit să mint pentru a nu ajunge ca el (n.r. arătând spre Adrian Buleu). Mi s-au adresat vorbe jignitoare, iar unul din anchetatori a dat cu pumnii în dulap şi m-a scuturat, spunându-mi că îmi face viaţa imposibilă atât timp cât el există“. La scurt timp însă, aducându-i-se aminte că se află sub jurământ, tânăra şi-a voalat declaraţiile: „S-au comportat frumos cu mine, … totuşi îi interesau viaţa mea personală şi ce am făcut eu cu Adrian. Am minţit totuşi şi când nu s-au exercitat presiuni asupra mea. Am dorit doar să mint pentru că aşa cred că… am vrut“. La întrebarea judecătoarei dacă „aşa vă place dumneavoastră să minţiţi?“, amanta lui Buleu a răs­puns că „nu, dar am minţit pur şi simplu“.
Demonstrând încă o dată că declaraţiile sale nu sunt sincere şi că încearcă să ascundă adevărul, tânăra nu a ştiut ce să răspundă în momentul în care a fost întrebată de către judecătoare de ce nu i-a mărturisit doamnei procuror, în preajma căreia fata se simţea în siguranţă, presiunile şi tratamentul la care este supusă de către ceilalţi anchetatori.
Tânăra a povestit apoi despre relaţia pe care a avut-o cu inculpatul, cum a fost angajată de către acesta pe vremea când era minoră, fără acte legale, cum şi-au petrecut vremea în Belgia şi cum a câştigat şase mii de euro, bani care au fost produşi şi din „vitrină“. În Belgia „statul în vitrină“ semnifică prostituţie: prostituata, îmbrăcată extrem de sumar, stă expusă într-o vitrină, ademenindu-i pe trecătorii de pe stradă cu semne lascive şi invitându-i să guste din plăcerile cărnoase ale vieţii. Toate acestea s-au petrecut în timp ce Mădălina se afla în Belgia sub forme ilegale, obţinute, conform fetei, de la Biroul de Evidenţă a Populaţiei din Arad, iar în plus era şi minoră. „M-am angajat la Riviera ca ospătară pe data de 5 aprilie 2012, fără forme legale pentru că eram minoră. Am lucrat acolo o lună de zile, timp în care am început să am o relaţie intimă cu Adrian, cel care m-a şi angajat. Ştiam că este căsătorit dar asta nu m-a deranjat. Am decis să plec de la restaurant pentru că se aflase de relaţia noastră şi nu se cuvenea să mai rămân“, povesteşte tânăra. Până să afle de relaţia celor doi, Mădălina s-a înţeles bine cu soţia lui Buleu, însă după aceea s-a simţit urmărită şi controlată de aceasta.
Povesteşte despre atmosfera tensionată de la Riviera
Considerând probabil că pentru a veni în sprijinul amantului său trebuie să murdărească memoria lui Abel Apostol, Mădălina a povestit instanţei cum „îl serveam pe acesta cu vin. Făceam asta pe ascuns pentru a nu afla Adrian şi soţia lui Abel. Pe fondul consumului de alcool, Abel se certa cu Alina Buleu. De fapt, certuri între Alina şi Abel aveau loc zilnic. El o făcea «hoaţă» şi o acuza că fură banii din firmă, în timp ce ea îl jignea permanent, făcându-l «analfabet, prost, handicapat»“.
Mai departe, Mădălina a povestit cum în perioada 2 mai – 1 septembrie 2012 a locuit într-un apartament din Arad, chiria fiind plătită de inculpat. Cei doi au mai stat şi la locuinţa inculpatului din Sînpaul.
A trecut fraudulos vama, după ce „Adrian a aranjat cu un vameş“
La mijlocul lunii august 2012, minora Mădălina Ioniţă pleacă împreună cu inculpa­tul în Belgia. Deşi era minoră şi fără actele necesare de a trece frontiera, „Adrian a reuşit să mă scoată din ţară cu ajutorul unor prieteni pe care acesta îi avea la vamă“, povesteşte nestingherită Ioniţă.
Stau doar două zile în Belgia, însă se întorc pe 1 septembrie, de data aceasta prin intermediul unei procure obţinute de la mama fetei. Până la sfârşitul lui octombrie 2012 au locuit în Belgia, într-o locuinţă închiriată de inculpat. Acesta lucra ca barman într-o patiserie. Pentru că era dornică să lucreze, iar faptul că era încă minoră o împiedica, Mădălina povesteşte cum „m-am întors în ţară pentru a-mi pro­cura un act de identitate fals. Adrian mi-a povestit că pentru a putea face rost de el, va trebui să vorbească cu Abel. După ce a intervenit Abel la Biroul de Evidenţă a Populaţiei din Arad, am obţinut cartea de identitate falsă în două zile. Tot ce a trebuit să fac a fost să plătesc o taxă de 15 lei. Actul era pe numele Szabo Gabriela Loredana. Cu acest act am plecat în Belgia cu avionul, unde mă aştepta Adrian“.
Una dintre nedumeririle tinerei era faptul că „Alina (n.r. soţia) nu a înţeles că el are o relaţie cu mine. Se ţinea scai după el, în timp ce Adrian îmi spunea că vrea să rupă relaţiile cu ea. Totuşi, când veneam în ţară, erau nopţi în care el dormea acasă, la Arad, pentru a evita discuţiile“, era convinsă Mădălina. Aceasta mai povesteşte despre perioada sa petrecută în Belgia cum, cu acordul lui Buleu, a lucrat în „vitrină“, adică se prostitua, folosindu-se de actele false, întrucât era minoră. Din spusele ei, „treaba nu a prea mers, aşa că după două săptămâni m-am lăsat şi m-am angajat ca barmană“. Cu toate că nu a fost mulţumită de câştig, în mai puţin de cinci luni de zile, Mădălina a câştigat în total şase mii de euro.
La mijlocul lunii martie 2013, cu mai puţin de două luni până la uciderea lui Abel, Buleu o duce pe amanta sa în Italia. Motivul: în perioada 27 martie – 3 aprilie 2013, soţia acestuia îl vizitează în Belgia.
Mădălina povesteşte cum „fără să ştiu că Alina s-a aflat în Belgia, Adrian a venit să mă ia din Italia la sfârşitul lunii aprilie“. Aceasta a mai recunoscut că inculpatul deţinea mai multe arme, una pentru care avea permis şi o ţinea sub scaunul maşinii, iar o alta mai mică, pe care o deţinea ilegal. De asemenea, a mai spus că deşi Riviera era condusă în acte de Abel şi Alina, nici o decizie nu era luată fără acordul lui Adrian Buleu. „Chiar şi în perioada în care era în Belgia soţia sa îl ţinea zilnic la curent cu tot ce se petrece“, mărturiseşte tânăra.
După întoarcerea celor doi amanţi din Belgia, pe 25-26 aprilie 2013 (la 1 mai dispare Abel) inculpatul a locuit împreună cu soţia sa, explicându-i Mădălinei că „nu dorea să piardă banii investiţi. În urmă cu ceva ani, Adrian a deţinut două apartamente în Belgia, pe care le-a vândut pentru a investi la Riviera“.
Pe 30 aprilie, la ora 18.00, Mădălina Ioniţă pleacă împreună cu un grup de prieteni, cu corturile, la Pădurea Vladimirescu. Aceştia se instalează lângă râul Mureş. La ora 23.00, inculpatul o vizitează pe tânără la pădure, însă nu stă mai mult de 15 minute.
Ziua dispariţiei lui Abel
În ziua de 1 mai, cei doi iubiţi discută de mai multe ori la telefon şi convin asupra faptului să se întâlnească la Sânpaul. Fata vine de la Vladimirescu, adusă de o prietenă de a sa, iar la ora 19.00 are loc ultima discuţie telefonică pe care o are cu Buleu. Între 19.00 şi 23.00, timpul în care Abel dispare, Adrian Buleu nu mai dă nici un semn de viaţă. „Adrian trebuia să vină să mă ia de la prietena mea, să mer­gem împreună la Sânpaul. Văzând că nu dă nici un semn, i-am trimis la ora 21.30 un mesaj: «Ce faci, unde eşti?». Nu mi-a răspuns şi de abia la ora 23.00 m-a sunat spunându-mi că a fost ocupat şi că a avut treabă. A venit la mine, pe Câmpul Liniştii şi era foarte agitat. Eu am început să îl cert pentru că mi-a spus că nu mai mergem la casa din Sânpaul, aşa cum am convenit iniţial. Trebuia să stea cu Alina. În maşină mirosea a combustibil, însă a refuzat cate­goric să îmi ofere vreo explicaţie. Apoi s-a căutat prin toate buzunarele şi mi-a dat zece milioane de lei vechi, bani care erau uzi. Mi-a spus că au căzut în apă, la restaurant. În timp ce eu număram banii, mi-a strecurat repede în geantă ceva ce semăna a fi un pistol. Mi-a spus să nu cer explicaţii şi, foarte grăbit, m-a dus la mătuşa mea, pe 30 Decembrie. Adrian nu era însă persoana pe care o cunoşteam şi am ştiut că s-a întâmplat ceva“, povesteşte amanta.
La ora 01.30 a sunat-o din nou inculpatul, de data aceasta de pe un alt număr. A venit la tânără şi, tot grăbit, a luat din geantă „acel ceva ce avea formă de armă“, spune Mădălina, după care a plecat.
Buleu avea informatori din rândul poliţiştilor
În prima zi după dispariţia lui Abel, pe 2 mai, Buleu a venit să ia micul dejun cu amanta sa, la ora 10.00. Fata a rămas surprinsă de hotărârea acestuia de a petrece câteva zile la Băile Felix. Inculpatul nu i-a spus nimic tinerei despre dispariţia lui Abel, iar în momentul în care a fost sunat de soţia sa a plecat imediat la restaurant. La ora 15.00, cei doi amanţi părăseau Aradul deplasându-se spre Oradea. Un fapt care merită consemnat este acela că în momentul în care au ajuns în staţiune, amanta l-a epilat pe Buleu pe piept. Aceasta a mai declarat că a observat că iubitul ei este ars pe o mână. „Mi-a relatat că în seara de 1 mai, la ora 23.00, după ce m-a lăsat pe mine la mătuşă, s-a dus în pădure la Vladimirescu pentru a verifica dacă fostul meu iubit, pe care era foarte gelos, era acolo. În timpul deplasării a observat că din portbagajul maşinii iese fum. A oprit şi vrând să stingă flăcările, s-a ars. A sunat-o pe soţie, care a venit după el“, povesteşte amanta.
Între timp, la televizor se mediatiza cazul dispariţiei lui Abel, iar numele vehiculate că ar fi implicate erau chiar cele ale asociaţilor săi. Cu toate acestea, deşi avea bănuieli în privinţa iubitului ei, Mădălina nu a dorit să ştie nimic, fiind liniştită de acesta că „nu are nici o implicare“.
Un aspect care a şocat a fost momentul în care fata a povestit cum iubitul ei a fost avertizat de către „un prieten de-al lui din poliţie“ că telefoanele îi sunt ascultate şi să aibă grijă ce vorbeşte. Şocant a fost şi când tânăra a spus că afirmaţia dată în timpul anchetei conform căreia inculpatul i-ar fi spus că „să aibă răbdare că cineva trebuie să moară“, a fost o simplă invenţie de a sa şi că nu este adevărată.
Buleu i-a cerut să îi fie alibi
Pe data de 4 mai, cei doi iubiţi se întorc de la Băile Felix, iar chiar în aceeaşi seară îşi petrec timpul împreună la discotecă. A doua zi, cei doi îşi petrec noaptea la mătuşa fetei, iar pe 6 mai la Sânpaul, tot împreună. Pe data de 7 mai, cu o zi înainte de a fi prins de poliţie, inculpatul i-a spus fetei că la Riviera au venit inspectori de poliţie şi „că trebuie să aibă un alibi serios. Pentru că îl iubeam, am stabilit de comun acord să declar poliţiei că în intervalul de timp 21.30 – 23.30, în seara de 1 mai, ne-am petrecut timpul împreună. Nu am discutat însă niciodată cu inculpatul ce a făcut acesta în data de 1 mai la Riviera“, susţine Ioniţă.
„Mi-a fost teamă să aflu un adevăr care m-ar fi putut  bulversa pe viaţă“
Contradicţiile în afirmaţiile Mădălinei Ioniţă s-au menţinut până la sfârşit. Dacă la început tânăra susţinea că a fost forţată de poliţişti să mintă, către sfârşit „minciunile au fost spuse din proprie iniţiativă, pentru a părea mai «credulă» în faţa celor care mă anchetau“, susţine Ioniţă. Conform acesteia, tot minciună a fost şi declaraţia ei dată anterior, cum că „inculpatul mi-a spus că cadavrul lui Abel este departe“.
Totuşi, faptul că în noaptea crimei nu s-a uitat în propria geantă pentru a vedea clar ce anume i-a introdus inculpatul acolo, a fost astfel explicat în faţa instanţei: „Nu am vrut să mă uit în geantă pentru că mi-a fost teamă să aflu un adevăr care m-ar fi putut bulversa pe viaţă. Am avut şi după aceea bănuieli, am făcut legătura între tot ce se petrece, însă am încercat să nu mă gândesc. Am vrut să stau departe de acele gânduri“.
Mădălina Ioniţă a declarat că în prezent are o relaţie cu o altă persoană, însă cu toate acestea este sunată zilnic de către inculpat, care îi spune că o iubeşte. Tânăra a mărturisit însă că nu este deranjată de telefoanele acestuia.
Prezenţi în sala de judecată, familia lui Abel şi avocatul acestora au declarat că nu sunt surprinşi de atitudinea tinerei şi susţin că este ameninţată de către fraţii lui Adrian Buleu. „Inculpatul a căutat încă de la început să o folosească pe tânără ca alibi. În declaraţiile sale sunt foarte multe contradicţii, însă mărturia mincinoasă se pedepseşte conform legii. Se vede clar că fata este ameninţată, iar prin telefoanele zilnice inculpatul o şantajează emoţional. Prin tot ceea ce s-a întâmplat, Buleu are încă o influenţă extraordinar de mare asupra tinerei şi o domină“, a declarat Dan Ungu­reanu, avocatul familiei Apostol.
Luminiţa Apostol, soţia lui Abel, a decla­rat că „Dumnezeu le va aranja pe toate. Toate minciunile ei vor avea efect tocmai împotriva celui pe care se străduieşte să îl apere: pe ucigaşul soţului meu. Minciunile ei nu îl ajută de­loc. Într-un fel îmi este şi milă de sărmana fată. Se vede că este ameninţată de fraţii lui Bu­­leu. Tânăra nu este altceva decât o altă victimă a aceluiaşi om: Adrian Buleu“.
În a doua parte a înfăţişării procesului a fost audiată persoana care deţine aparatura de înregistrare video din interiorul bazei Riviera. Conform acesteia, singura persoană care ştia să folosească aparatura era Adrian Buleu. Cu două săptămâni înainte de dispariţia lui Abel a fost oprită înregistrarea, iar în noaptea de 1 pe 2 mai, imediat după dispariţie, a fost pornită de către inculpat.
Următorul termen al procesului are loc peste două săptămâni, când vor fi audiaţi cei doi martori de la Galaţi, care au fost puşi de Buleu să cureţe în restaurant în noaptea dispariţiei lui Abel. La sfârşitul acestei săptămâni, judecătorii se vor deplasa la baza Riviera pentru a cerceta locul în care s-au produs evenimentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.