Ambasade străine fac apologia LGBT în România

0
804

Ambasade şi reprezentanţe ale unor instituţii internaţionale în România au transmis o declaraţie comună cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva Homofobiei, Bifobiei şi Transfobiei, marcată pe 17 mai. Declaraţia comună este semnată de ambasade şi reprezentanţe ale statelor Argentina, Australia, Austria, Belgia, Canada, Croaţia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Uruguay şi de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Ne exprimăm solidaritatea cu toate persoanele din România care sunt discriminate pe criterii de orientare sexuală, identitate sau expresie de gen şi caracteristici sexuale”, se arată în text.

Declaraţia continuă: „Persoanele LGBTI (lesbiene, gay, bisexuale, transgender şi intersex) se confruntă în continuare cu acte de discriminare, violenţă şi stigmatizare în întreaga lume. Ţările noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului pentru toată lumea. Respectul pentru drepturile omului, pentru libertăţile fundamentale şi pentru demnitatea umană obligă guvernele să îşi protejeze toţi cetăţenii de violenţă şi discriminare şi să se asigure că toţi oamenii se bucură de tratament şi de şanse egale”. „Avem convingerea că o ţară poate să-şi atingă întregul potenţial numai atunci când diversitatea este apreciată şi susţinută. Actuala pandemie COVID-19 nu permite grupurilor sau persoanelor să participe la festivaluri şi marşuri, însă ne reafirmăm în această zi susţinerea deplină pentru lupta paşnică în vederea încetării tuturor formelor de discriminare şi violenţă, inclusiv pe criterii de orientare sexuală, identitate sau expresie de gen şi caracteristici sexuale”, se mai arată în declaraţia comună. Ziua Internaţională de luptă împotriva Homofobiei, Bifobiei şi Transfobiei este marcată, anual, pe 17 mai. La această dată, în 1990, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a scos homosexualitatea de pe lista bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.