Administrația județeană a găzduit un eveniment deosebit și anume: 50 de ani de activi-tate pentru publicistul arădean Puskel Péter. Acesta și-a pus amprenta pe parcursul Aradului în ultimii 50 de ani, nu doar prin cariera de jurnalist, ci şi prin scri­erile sale istorice, dovedindu-se în timp un neobosit căutător al reperelor de dezvoltare a Aradului.
În acest context, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, l-a desemnat pe acesta Ambasador al Culturii Județului Arad. „Experiența jurnalistică i-a creat lui Puskel Peter un orizont de cunoaș­tere larg și îi alimentează setea de cunoaștere. În ace­eași măsură îi imprimă și un ton obiectiv, corect, și o abordare echilibrată. În aceste cinci decenii pe care le sărbătorim astăzi, Puskel Peter este o voce autorizată și competentă în diseminarea etapelor relevante ale Aradului. Așa cum se întâmplă însă cu cei mai mulți intelectuali, munca sa va fi probabil mai apreciată în viitor decât este în prezent, de către cercetă­torii Aradului pentru care volumele sale, articolele sale, sunt un instrument foarte bun de lucru. Astăzi, domnul Puskel se bucură de apre­cierea noastră, a arădenilor care îl stimăm și îl admirăm, a celor care învățăm de la domnia sa. De aceea, am decis să onorăm eforturile pe care domnul Puskel Peter le face pentru promovarea valorilor Aradului, cu mijloacele care ne sunt la îndemână. Evenimentul de astăzi ne ofe­ră prilejul să inaugurăm o formă de recunoștință pe care ne dorim să o permanen­tizăm. În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, îmi doresc să recompen­săm efortul și devotamentul oamenilor noștri de cultură, a intelectualilor Aradului, și să îi aducem alături de noi, să îi consultăm, să învățăm din învățăturile lor”, a susți­nut Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.
La eveniment au luat parte personalităţi ale vieţii culturale, istorice şi academice arădene, reprezentanţi ai administraţiei şi jurnalişti, viceprimarul Aradului, Levente Bognar, Doru Sinaci, directorul Bibliotecii A.D. Xenopol, Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal al Județului Arad și Andrei Ando, directorul de Comunicare și Strategii al Consiliului Județean.

Recomandările redacției