ambasador

Ambasadorul Italiei, Diego Brasioli a purtat discuţii cu reprezentanţii CJA

Italienii vor să investească în Arad – acesta fost unul dintre mesajele transmise de ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, aflat în vizită la Arad.

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Diego Brasioli s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean, la sediul CJA. De asemenea, oficialul s-a mai întâlnit şi cu reprezentanţii Prefecturii.

La întâlnirea de la Consiliul Judeţean au participat Constantino Tarducci, responsabilul Biroului Economic şi Comercial al Ambasadei Italiei la Bucureşti, Luca Gentile, directorul Agenţiei Italiene pentru Comerţ Exterior Bucureşti, Adrian Dimache, secretar General al Camerei de Comerţ Italiene pentru România, Gilberto Tiveron, preşedinte al Confindustria Timişoara, Roberto Sperandio, Viceconsul Onorific al Italiei la Arad, cât şi doamna Adela Cristea, reprezentant al Camerei de Comerţ Italiene pentru România, la Arad. Excelenţa sa, Diego Brasioli a prezentat intenţia investitorilor italieni de a intensifica relaţiile economice cu România, cu precădere în Arad, având în vedere potenţialul extraordinar de care dispune acest judeţ. „Aradul are un export foarte bun. Relaţiile cu Italia sunt din cele mai bune, atât din punct de vedere economic şi comercial, cât şi din punct de vedere al educaţiei, în condiţiile în care tineri din Italia vin în Arad pentru a studia aici”, a spus oaspetele italian.

Preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu a susţinut că judeţul nostru este deschis colaborării cu Italia, enumerând o serie de oportunităţi pe care Aradul le poate oferi. „Suntem un judeţ internaţional, cu deschidere directă spre Uniunea Europeană. Avem Aeroportul şi oricând suntem disponibili, dacă sunt investitori italieni interesaţi să opereze zboruri din îşi înspre Arad, avantajul fiind că taxele areoportuare sunt simţitor mai mic raportat la alte aeroporturi. De asemenea, un alt punct strategic îl poate reprezenta turismul, în special după finalizarea proiectului «Drumul Vinului». Putem crea o legătură strânsă, de tradiţie a viniculturii, între Arad şi regiuni ale Italiei. Dar, cel mai important punct îl reprezintă factorul economic şi crearea de noi locuri de muncă. Aradul dispune de forţă de muncă, iar aceasta este competentă şi calificată”, a declarat Nicolae Ioţcu.

Recomandările redacției