Ambasadorul Ucrainei la București, Excelența Sa Oleksandr Bankov s-a întâlnit cu reprezentanții Prefecturii. Oficialul a avut o întrevedere cu prefectul județului, Florentina Horgea, iar tema discuțiilor a vizat po­sibilitățile de colaborare pe viitor. Mai precis se doresc schim­- buri de informații și experință între firmele din Arad, precum și parteneriate educaționale cu universitățile din Ucraina. Aceste parteneriate pe linie de educație se vor intensifica – spun autoriățile ținându-se cont și de un protocol existent la nivelul Ministerului Educa- ției Naționale, ce prevede schim­buri de delegații și participarea în comun la proiecte de cerce­tare.
De asemenea, a fost amin­tită și comunitatea de etnici ucraineni din județul nostru, în comuna Târnova existând una din cele mai mari comunități din țară, ce numără aproximativ 1.500 de persoane. Diplomatul și-a arătat disponibilitatea de a-i sprijini pe membrii comunității, precum și deschiderea spre colaborare cu autoritățile arădene pe orice teme comune de interes, mai ales în contextul dezvoltării economice exemplare a zonei noastre.
„Vom sprijini orice formă de colaborare între țările noastre, fie în domeniul economic, fie în cel educațional, cultural, teologic sau de altă natură. Relațiile interregio­nale trebuie să ocupe un loc important în relațiile noastre bilaterale, identificând punc­te comune pentru a duce împreună oamenii de afaceri din cele două țări. De aceea am speranța că această pri­mă vizită a Excelnței Sale în Arad va avea rolul de a deschide noi punți de colaborare între Arad și zone din Ucraina, pe lângă cele existente deja. Ne vom oferi tot sprijinul pentru ca aceste relații să prindă contur”, a spus Florentina Horgea, prefectul ju­dețului Arad.

Recomandările redacției