După cum am anunțam într-un număr trecut al cotidianului nostru, Ambulatoriul Spitalului Județean intră în amplă modernizare.

Cu o contribuție de numai 209 mii lei, Consiliul Județean a câștigat 10,4 milioane de lei, finanțare pentru unitatea spitalicească.
Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență va fi echipat cu aparatură performantă, cu echipamente achiziționate din fonduri europene: RX aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, Computer Tomograf 128 SLICES, Osteodensimetru, Angiograf artere periferice, Ecograf cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast, Turn de videoendoscopie, Mașină spălat și dezinfectat endoscoape. Aparatura va fi achiziționată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.
„Avem cele mai mari investiții în sistemul medical arădean din ultimii 40 de ani! Începem să construim trei spitale noi: de Psihiatrie, de Oncologie, un complex Pediatrie-Matern, care va îngloba toate specializările de pediatrie, obstetrică-ginecologie și neonatologie. Din discuțiile permanente pe care le am cu conducerea Spitalului Județean, am înțeles nevoia de a suplimenta numărul de angajați de la Spital, de aceea am aprobat doar anul acesta 156 de posturi noi pentru cadrele medicale!”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Recomandările redacției