Echipa de polo a Aradului şi-a atins obiectivul şi în al doilea turneu preliminar al Superligii Naţionale, desfăşurat zilele trecute la Focşani. AMEFA a înregistrat o victorie și două înfrângeri, traseu mulţumitor dacă ne raportăm la obiectivul echipei pregătite de Cristi Cosma pentru acest sezon. AMEFA a învins ultima clasată, Politehnica Cluj, cu 16-10 (Băltean 4, Mureșan 3, Nagy 2, Palotaș 2, Schill 2, Grama, Drăghici, Faragău) și a pierdut cu Dinamo, 3-17 (Schill 2, Nagy) și cu CSM Corona Brașov, 8-11 (Schill 3, Băltean, Palotaș, Faragău, Nagy și Luncan). În urma celor două turnee, echipa arădeană a încheiat prima fază a campionatului pe locul șase, cu șase puncte și un bilanț de două victorii și cinci înfrângeri. „La Focșani am obținut ceea ce ne-am propus. Băieții au făcut două turnee bune, sunt mulțumit de evoluția lor”, spune Cosma.
Arădenii vor evolua, în continuare, în grupa valorică 5-8, alături de Sportul Studențesc, locul cinci – 7 puncte, Rapid București, locul șapte – 5 puncte și Poli Cluj, locul opt, ultimul – 0 puncte. Faza a doua se desfășoară în etape duble săptămânale (tur-retur), pentru ambele grupe valorice.
În prima etapă a grupei 5-8, AMEFA va evolua în bazinul propriu, la Arad, împotriva ultimei clasate, Poli Cluj, dublă programată în acest weekend. Iar propriul bazin înseamnă de acum pentru AMEFA cel din Subcetate, pentru care s-a încheiat un contract de închiriere cu Primăria. „Este un bazin nou și nu putem fi decât mulțumiți. Sperăm să obținem două victorii în meciurile cu Poli Cluj”, a adăugat Cosma, care a și condus primele antrenamente la bazinul construit din fonduri CNI. 23.400.000 lei a costat acesta și a fost realizat în conformitate cu normele Federației Internaționale de Natație Amatoare și cuprinde un bazin de competiție (cu o dimensiune de 33,33 m x 25 m și o adâncime de 2,30 m) şi un bazin de antrenament (de 25 m x 12.5 m și o adâncime variabilă între 1,20 – 1,60 m). Cele două tribune au o capacitate totală de 400 de locuri, astfel că spectatorii sunt așteptați sâmbătă, de la ora 18 și duminică, de la ora 10 să-și încurajeze favoriții. Intrarea e liberă.

Recomandările redacției