poloPoloiştii arădeni nu au renunţat încă la play-off şi la ultimul loc care duce în careul de aşi al Superligii Naţionale. Dar pentru asta, AMEFA are nevoie de un turneu perfect la Oradea, unde în acest week-end se va disputa turneul cu numărul 3, ultimul, din cadrul grupei valorice 5-8. Pe locul 6 în clasament înaintea meciurilor de pe Criş, cu 24 de puncte, echipa pregătită de Cristian Cosma vizează poziţia a 5-a, ocupată acum de Crişul Oradea, 27 de puncte, care le-ar permite celor de la AMEFA disputarea unui baraj pentru play-off. Rapid Bucureşti, 18 puncte şi Poli Cluj, 3 puncte, sunt practic scoase din calculele luptei pentru locurile 5-6.
Luptă strânsă pentru locul 5
„Obiectivul nostru este locul 5, care ne-ar permite să jucăm cu locul 4 din cealaltă grupă, pentru un loc în play-off. Dar pentru asta avem nevoie, dacă Crişul câştigă cu Rapid şi Poli Cluj, de 3 victorii, inclusiv împotriva orădenilor. Teoretic avem şanse, dar nu va fi deloc uşor”, ne-a declarat antrenorul echipei arădene, Cristian Cosma, care nu are cum să nu îşi facă probleme atâta timp cât „am intrat de abia de luni în apă, pentru că bazinul a fost închis. Sper să nu se resimtă asta în jocul nostru, cu toate că e greu de crezut că după o lună de pauză, cu doar câteva antrenamente, vom putea fi la nivelul pe care mi l-aş dori. O veste bună ar fi faptul că nu avem accidentaţi, voi conta pe acelaşi lot de anul trecut.”
De abia de luni, în apă
AMEFA a mai disputat între timp şi câteva jocuri de pregătire la Bekescsaba, în Ungaria. La finalul turneelor din cele două grupe valorice, 1-4 şi       5-8, echipele clasate pe locurile 3 şi 6, respectiv 4 şi 5, se vor înfrunta în baraj, în sistemul cel mai bun din 3 meciuri, cu avantaj al bazinului propriu de partea celor mai bine poziţionate. AMEFA joacă în turneul de la Oradea după următorul program: sâmbătă de la ora 9 cu Poli Cluj şi de la ora 17:30 cu Rapid Bucureşti şi duminică de la ora 10:30 cu Crişul Lancetti.

Recomandările redacției