ambulatoriu

Lucrările de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean au avansat mult, în această perioadă fiind deja făcute demersuri pentru achiziția de mobilier și alte dotări destinate unității medicale.

La finele săptămânii trecute, Consiliul Județean a scos la licitație contractul de achiziții de mobilier specific în cadrul proiectului „Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – reabilitare, modernizare, dezvoltare și echipare cu aparatură de specialitate”. Pentru acest tip de dotări, CJA este dispus să plătească 150.000 de lei. Achizițiile constau în canapele pentru consultații, dulapuri de depozitare pentru materiale sanitare, banchete din fibra de sticlă și stingătoare.

Constructorul care de ocupă de reabilitarea și modernizarea ambulatoriului și-a asumat ca termen de finalizare a lucrărilor, luna iulie a acestui an. Lucrările s-au derulat în condiții dificile, pe secvențe, în paralel cu asigurarea actului medical.

Ambulatoriul va fi dotat cu aparatură medicală, aceste achiziții consumând mare parte din fondurile disponibile pe proiect. Vorbim de aparatură de care spitalul are mare nevoie, precum un nou computer tomograf, un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) și chiar dotări de care unitatea spitalicească nu a dispus până acum.

Proiectul are o valoare de peste 7 milioane de euro – bani proveniți în mare parte din fonduri europene, la care s-au adăugat fonduri de la Consiliul Județean.

Finanţarea proiectului „Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate” s-a făcut în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Regio-Programul Operaţional Regional.

Recomandările redacției