Amenajarea garajului: cinci trucuri și idei, simplu de pus în practică

0
255

Garajul este un spaţiu multifuncţional, destinat păstrării mașinii, dar și depozitării unei multitudini de obiecte. De obicei, lucrurile păstrate în garaj sunt accesorii și piese necesare îngrijirii auto­vehiculului, precum și unelte și scule de uz gospodăresc. Uneori, acestea sunt cam puse alandala, fără să se respecte vreo normă de organizare.
Garajul trebuie să fie un spațiu aerisit, în care să te poți mișca ușor. Totodată, garajul trebuie să fie bine organizat, astfel încât să poți găsi ce ai nevoie fără să întorci totul pe dos. Dacă garajul tău nu îndeplinește aceste cerințe, iată cum ar trebui să procedezi pentru a-l amenaja eficient.
Folosește cârlige montate în pereți
Cârligele sunt o excelentă soluție pentru depozitarea uneltelor de dimensiuni mari. Ne referim aici, în special, la uneltele de gră­dinărit, pe care le ții sprijinite de pereții ga­rajului sau pe jos. De asemenea, tot cu aju­to- ­­rul cârligelor poți depozita în garaj și bicicleta, reducând spațiul pe care aceasta îl ocupă.
Montează un banc de lucru extensibil
Dacă folosești garajul pentru diverse lucrări, ai nevoie și de o masă de lucru. O astfel de piesă instalată în garaj aglomerează spațiul și te poate încurca. O alternativă este să-ți montezi un banc de lucru extensibil. Acesta se poate mări sau micșora, în funcție de necesități, iar, atunci când nu ai nevoie de el, nu mai ocupă spațiul inutil.
Folosește rafturi, în loc de dulapuri
Un garaj are nevoie de spații de depozi­tare, iar, în acest sens, cea mai potrivită variantă o reprezintă rafturile metalice. Unii, încă, folosesc dulapurile, însă acestea sunt greoaie, voluminoase și nu sunt la fel de adaptabile, precum rafturile. Cel mai bine e să pui rafturile direct pe perete sau să folosești rafturi gata asamblate.
Folosește cutii pentru depozitare
Pentru a ține mereu lucrurile la locul lor și a le găsi cu ușurință, păstrează-le în cutii. Acestea se potrivesc perfect pe rafturi și pot fi manevrate cu ușurință. Împarte-le pe categorii și lipiește etichete pe cutii, ca să le identifici rapid, când ai nevoie de ceva.
Elimină riscul unor accidente
Lucrurile lăsate dezordonat pot da naș­tere și unor accidente cu urmări grave. Pentru a evita acest risc, trebuie să depozitezi, întotdeauna, cutiile mai voluminoase, pe rafturile inferioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.