Mâine, Consiliul Local al Municipiului Arad va fi  convocat în şedinţă publică extraordinară,  care va avea loc în Sala Regele Ferdinand. Vor fi 17 puncte pe ordinea de zi, dintre care câteva sunt de interes direct și pentru contribuabilii arădeni. Printre temele care vor fi supuse votului este și  proiectul de hotărâre nr. 4/2018 privind acoperirea defi­nitivă a deficitului secţiunii de dezvoltare a bugetului local  aferent anului 2017 din excedentul bugetului local – iniţiativa primarului.  Un subiect de interes pentru locuitorii din zona Micălaca, dar nu numai este și Proiectul de hotărâre nr. 2/2018 cu privire la aprobarea  Studiului de fezabilitate  pentru   obiectivul de investiţie „Amenajare grup sanitar și reabilitare fântână în Parcul Sfânta Maria din Municipiul Arad”. Este vorba de fostul Parc 23 August. În expunerea de motive se arată că ,,deşi este singurul parc din zonă, acesta nu are toate dotările specifice, deşi este folosit atât de copii cât şi de adulţi, fiind asimilat cu o zonă de centru a cartierului. De asemenea, în parc se observă prezenţa tot mai frecventă a câinilor de companie care sunt aduşi de stăpâni, datorită lipsei unui loc destinat lor. Lipsa unui grup sanitar poate crea un disconfort, alături de aspectul dezolant al fântânii deteriorate şi nefuncţională”.
Prin realizarea investiţiei se aduce un plus de confort celor care doresc să-şi petreacă timpul liber în parc şi se vor putea asigura dotările strict necesare, alături de repunerea în valoare a fântânii existente, care va încânta privirile trecătorilor sau ale celor ce se vor opri în parc.
Lucrările sunt estimate la valoarea de circa 840 .000 de lei.
Lucrări la spital și bani pentru CET
Un alt subiect de interes este și proiectul de hotărâre nr. 8/2018 aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul de investiţie „Accesibilizare clădiri ale secţiilor clinice Reumatologie si Interne (Pavilionul A), ORL- Oftalmologie  – Piaţa Mihai Viteazul, nr.7/8 si nr.10”, dar și următorul , care se referă la aprobarea  Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare Bloc operator situat la et.1 al clădirii secţiei de Urologie – Arad,  din Piaţa Mihai Viteazul nr.7-8”.  De asemenea este vizat și obiectivul „Reparaţie capitală a acoperișului Pavilionului A la secţia Interne din Piaţa Mihai Viteazul nr. 5-8”.
Nu în ultimul rând, se va supune votului proiectul de ho­tărâre pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat şi neacceptate în preţ/tarif, înregistrate de SC C.E.T. Hidrocarburi SA Arad.
(G.C.)

Recomandările redacției