Amenajările cu dotări continuă la spitalul de campanie de la EXPO: unitatea a fost predată medicilor

0
228

La Spitalul de campanie, unul suport pentru COVID – 19 se fac ultimele amenajări, însă reprezentanții Consiliului Județean susțin că se fac continue dotări în tehnică și aparatură.

Spitalul de campanie din incinta Expo Arad a fost predat însă predat deja medicilor. În total investiția pentru dotarea spitalului de la Expo s-a ridicat la 200 mii euro investiție totală, iar costurile vor crește cel mai probabil.

Suntem prima administrație locală din România care am amenajat un spital de campanie, un proiect necesar, având în vedere că ne apropiem de vârful epidemiei de COVID-19.

În primă fază, spitalul va dispune de 240 de paturi, în două pavilioane. Între cele două pavilioane au fost amenajate o zonă de supraveghere, un depozit de medicamente şi un tunel de decontaminare. La intrarea în pavilioane au fost instalate zece containere pentru vestiare, opt containere pentru duşuri, patru containere pentru toalete (cu cinci wc-uri fiecare) şi instalaţiile necesare.

În continuare, Spitalul Județean se va ocupa de dotarea acestuia cu tehnică medicală și personal. Echipa medicală va fi coordonată de dr. Cătălin Hreniuc, căruia îi doresc succes!“, a susținut Iustin Cionca, președintele ConsiliuluimJudețean Arad.

În această perioadă a fi dotat cu materiale de protecție pentru cadrele medicale cu materialele de igienă necesare viitorilor pacienți, cu tuburi de oxigen și medicamentație specifică. De asemenea, societatea civilă va veni în sprijinul autorităților și va dota Spitalul de campanie cu mijloace multimedia și nu numai pentru a le face izolarea mai ușor de suportat celor infectați.

Un număr de 70 de cadre medicale se implică activ în activitatea de aici.

Autoritățile susțin că investiția va fi recuperată în mare parte după ce epidia de COVID-19 se va încheia.

De menționat că Aradul este din spusele autorităților, singurul oraș în care, administrația a amenajat un spital de campanie. Mai mult, modeul proiectului este un exemplu în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.