Amendă de 10 mii de lei pentru arădenii care taie pomi fără autorizație

0
801

Nucul este o specie de pom protejată de lege, în momentul de faţă. Arădenii au nevoie de autorizaţie de la autorităţi, pentru a tăia specia respectivă de pomi. 

 Astfel, arădenii riscă să fie sancţionaţi cu o amendă de până la 10.000 de lei, chiar dacă pomul se află în propria curte. 

Regula este valabilă indiferent dacă cetăţenii vor să taie un singur pom din această specie sau mai mulţi, conform avocatnet.ro. 

Persoanele fizice sau juridice care au nuci în proprietate şi vor să-i taie sunt obligate să ceară o autorizaţie, pentru obţinerea căreia trebuie îndeplinite anumite condiţii. 

În acest sens, o cerere trebuie depusă cu cel puţin o lună înainte de tăierea efectivă, iar aprobarea solicitării se face de către specialiştii direcţiilor teritoriale pentru agricultură, în urma unei verificări prealabile. 

Indiferent de sistemul de cultură despre care este vorba (extensiv, intensiv, superintensiv sau pomi răzleţi), actul normativ stabileşte că tăierea nucilor în lipsa autorizaţiei poate fi sancţionată de autorităţi cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.  

De aplicarea sancţiunilor se ocupă organele de control abilitate ale Ministerului Agriculturii, Ministerului Economiei şi Ministerului Internelor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.