Amendă de 15.000 de lei în cazul incendiului de la fosta Fabrică de Zahăr

0
303

Un incendiu a izbucnit miercuri dimineață, la deșeurile din fosta Fabrică de Zahăr în Gai. Pentru a lichida incendiul, a intervenit Detașamentul de Pompieri Arad cu două echipaje de stingere. În urma apelului primit la 112, a fost anunțată și Garda de Mediu de existența incendiului, izbucnit în Arad, la fosta Fabrica de Zahăr din cartierul Gai.

La fața locului s-au deplasat, imediat, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Arad și au constatat următoarele: în cursul efectuării operației de dezafectare a instalației tehnologice în vederea debitării fierului vechi, din cauza neglijenței muncitorilor a luat foc aproximativ 1mc de izolație cu spuma poliuretanică; focul izbucnit s-a manifestat violent degajând un fum dens, negru, înecăcios și cu un miros înțepător, observabil de la o distanță considerabilă; nu au fost înregistrate victime sau persoane vătămate”, a precizat Iulian Stana, secretar de stat la Ministerul Mediului.

La acțiunea de stingere a incendiului au participat echipaje ISU Arad și IJP Arad. Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Arad au încheiat societății din judetul Salăj, care a executat lucrarea, un proces verbal de constatare a contravenției, aplicând sancțiunea de 15.000 lei conform Legii 104/2011- privind calitatea aerului înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.