Amenzi de 84.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor și măsurilor de protecție

0
449

În cursul zilei de miercuri, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 127 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 26 mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 237 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 84.500 de lei, dintre care 224 pentru nepurtarea măștii de protecție și 13, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate operatorilor autorizați sau transportatorilor pentru nerespectarea măsurilor impuse.

Sancțiunea pentru nerespectarea prevederii legale privind portul măștii de protecție, prevăzută de Legea 55/2020, este amendă între 500-2.500 de lei. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.