Amenzi de până la două mii de lei pentru discriminarea mamelor care alăptează în public

0
352

Camera Deputaților a adoptat o inițiativă legislativă, joi, care prevede că evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează un copil constituie contravenţie și se sancționează cu amendă. Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 279 de voturi „pentru”şi o abţinere și are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum şi combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor, conform hotnews.ro.
 
De asemenea, se reglementează regimul sancţionator pentru unele fapte care au legătură cu alăptarea copilului până la 24 de luni în spaţiul public.
 
Potrivit proiectului, constituie contravenţie: evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil; interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil; refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.
 

Contravenţiile prevăzute de proiectul de lege se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi de la 1.000 de lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.