Amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea prevenirii, combaterii și distrugerii ambroziei existente pe teritoriile arădenilor

0
1045
Direcția Generală Poliția Locală Arad atenționează toți proprietarii, persoane fizice sau persone juridice, deţinători de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole asupra faptului că au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane.
 
În scopul distrugerii buruienii ambrozia şi a prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii, persoane fizice sau juridice, vor desfăşura în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe și până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii, lucrări de întreţinere a terenurilor.
 
Metodele recomandate pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea buruienii sunt: cosirea repetată,manual sau mecanic, în funcţie de locul şi suprafaţa infestată; distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafeţe izolate; efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz.
 
De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcţii, au obligaţia ca pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii acestei plante.
 
Biroul Protecția Mediului din cadrul DGPL Arad a desfășurat verificări pe tot parcursul lunii iulie, polițiștii locali înmânând mai multe somații pe acestă linie, persoanelor fizice și juridice. Zeci de proprietari au fost notificați în ultimele săptămâni și li s-au oferit termene până la finalul lunii pentru eradicarea prezenței ambroziei de pe terenurile deținute.
 
Nerespectarea prevederilor legale pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea buruienii respective se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.