Amenzi de până la 50 mii de lei pentru arderea deșeurilor menajere

0
207

creştere alarmantă a numărului de incendii s-a constatat în perioada asta a anului, incediile fiind cauzate de arderea nesupravegheată a miriştilor și a vegetației uscate care au generat pagube materiale importante.  

Cetățenii arădeni sunt îndemnați să nu dea foc la mirişti, la deşeuri menajere sau la vegetaţie uscată, să nu aprindă materiale combustibile pe domeniul public sau pe terenurile pe care le au în proprietate şi să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când au loc amplificări frecvente ale vitezei vântului.  

De asemenea, în cazul arderilor în locuri special amenajate, cetăţenii trebuie să ia măsurile care se impun pentru împiedicarea propagării focului în vecinătate, prin supravegherea permanentă a arderii şi prin stingerea jarului după încheierea activităţii.  

În caz de neconformare, vor fi aplicate amenzi de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 25.000 şi 50.000 lei, pentru persoane juridice. 

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este permisă numai în cazuri excepţionale (carantină fitosanitară, sau pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.