În ultima perioadă, mai multe controale mixte au avut loc prin Arad. Dacă seara polițiștii controlează terasele, în timpul zilei aceștia demarează controale pentru mai multe lucruri. Astfel, astăzi, în data de 30 iunie 2020, polițiștii locali cu atribuții de protecția mediului, control comercial, ordine și liniște publică, respectiv circulație pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au continuat acțiunile mixte din cartiere, desfășurând activități de verificare, prevenție și control în cartierul Grădiște, zona de la pod până la sensul giratoriu Centură.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au verificat respectarea Legii Serviciului de Salubrizare a localităților privind regimul deșeurilor, respectarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind protecția mediului și alte încălcări ale legii privind gospodărirea municipiului Arad, în același timp existând controale și privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad“.

Drept urmare, au fost identificate zece situații de nerespectare a prevederilor legale, acestea având ca temă deșeurile. Astfel a fost vorba despre depozitarea materialelor de construcții pe trotuare și spații verzi și menținerea curățeniei în zona adiacentă proprietăților private și contractarea serviciilor de salubrizare. Două situații au fost remediate pe loc, iar pentru celelalte opt, contravenienții au primit termene în vederea eliminării problemelor constatate.
În continuare, polițiștii locali cu atribuții de control comercial au vizat cinci societăți comerciale, dintre care două funcționau neautorizat, fiind sancționate după cum prevede legea. A mai fost constatată desfășurarea ilegală a activității de tinichigerie auto de către o persoană fizică, aceasta fiind sancționată, totodată fiindu-i suspendată activitatea până la intrarea în legalitate.
„Obiectul verificărilor efectuate de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică și circulație l-a reprezentat respectarea prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, respectiv HG 1331/2002 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, au comunicat reprezentanții DGPL Arad. 

Mai departe au fost legitimate un număr de 24 persoane, două persoane au primit avertisment și a fost ridicat un autovehicul pentru oprire interzisă pe pista de bicicletă. În total, acțiunea punctuală din cartierul Grădiște s-a soldat cu 11 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, în cuantum de 7200 lei.
„Activitatea echipelor mixte ale polițiștilor locali va continua în diferite zone din Municipiul Arad semnalate de cetățeni. În prima etapă a acestor acțiuni, în funcție de gravitatea contravenției, angajații DGPL pun accentul pe prevenție, informare și notificare a persoanelor fizice și juridice aflate în culpă, urmând ca, la expirarea termenelor acordate, echipajele să revină pentru a verifica modul în care cei doar avertizați s-au conformat cadrului legal aplicabil pentru fiecare în parte”, au mai adăugat aceștia. 

Recomandările redacției