Amenzi de zeci de mii de lei pentru arădeni și sute de persoane încă în carantină

0
624

La nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 335 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 630. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 302, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3318.

Verificări în rândul arădenilor

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 433 persoane și 16 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 70.000 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi. În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 82 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu şi au aplicat 30 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 41.000 lei.

Procese verbale și amenzi de zeci de mii de lei

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 48 de cadre și 22 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 25.04.2020, ora 7.00 – 26.04.2020, ora 7.00), 240 de persoane, întocmind 13 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 30.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.
Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.