Amenzi în valoare de 30.250 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție

0
388

Purtarea măștii de protecţie este obligatorie în mijloacele de transport în comun și spațiile publice. De asemenea, în funcție de incidența cumulată a cazurilor, în unele localități este obligatorie și în toate spațiile publice deschise. Sancțiunea pentru nerespectarea acestei măsuri, prevăzută de Legea 55/2020, este amendă între 500-2.500 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor este foarte importantă pentru toate instituţiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Toate măsurile de protecţie trebuie respectate pentru sănătatea tuturor cetăţenilor.

Luni, 02 noiembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 276 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 102 mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 138 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 30.250 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.