Amenzi în valoare totală de 85.000 de lei în urma acțiunilor de verificare a legalității transportului public de marfă

0
1803

În ziua de 17 august, în intervalul orar 08:00 – 22:00, poliţiştii arădeni împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Arad au desfăşurat acţiuni de verificare a legalității transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în zonele cu risc accidentogen ridicat.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 311 autovehicule, fiind aplicate 123 sancțiuni contravenționale în valoare totală de de 84.690 de lei, dintre care 110 sancțiuni în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cinci sancțiuni în baza O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, două sancțiuni în baza O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, patru sancțiuni în baza H.G. 69/2012 privind nerespectarea legislației operatorilor de transport, 2 sancțiuni contravenționale pentru alte nereguli constatate.
De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare, șase autovehicule fiind imobilizate, două pentru depășirea masei maxime autorizate, iar patru pentru nerespectarea timpilor de odihnă.

Recomandări: deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de marfa de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport marfa; deținerea și valabilitatea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA; verificarea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului; respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă; utilizarea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, atat de către conducătorii auto cat și de pasageri; nu folosiți telefoanele mobile în timpul conducerii, cu exceptia celor prevazute cu dispositive de tip ,,mâini libere”; nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.