Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, totodată este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu câteva excepții.

Ieri, 29 decembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.131 de persoane, verificate 182 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 25 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.250 de lei, dintre care 13 în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Recomandările redacției