Amenzi pentru şoferii care parchează pe pista de biciclete

0
205

În ultimele două luni de vară, relaxarea restricţiilor determinate de Covid-19 şi timpul favorabil au determinat creşterea numărului de biciclişti din municipiu. Motiv pentru care, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe drumurile publice şi parcări au intensificat acţiunile de prevenire şi sancţionare a conduitei conducătorilor auto ce opresc ori staționează pe pistele dedicate vehiculelor pe două roți.
Traficul aglomerat, ocuparea locurilor de parcare la orele de maximă activitate în zona centrală, i-au determinat pe şo­feri să nu ţină cont de pista de biciclişti. În funcție de faptă, respectiv oprirea ori staționarea pe piste, șoferii contrave­nienți au fost amendați cu sume între 290 și 435 lei și li s-au consemnat două sau trei puncte penalizare la permis (HG nr. 1391/2006 – pentru aprobarea Regu­lamentului de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 pri­vind circulația pe drumurile publice).
În exercitarea acestor atribuții de agenți constatatori, polițiștii locali trăiesc în mod direct experiența de bicicliști pe pistele din oraș, fapt ce le permite sesizarea mai eficientă a contravențiilor ce periclitează siguranța participanților pe două roți la traficul rutier. Echipajele Direcţei Generale de Poliţia Locală, cu biciclete vor continua să fie prezente pe străzi, pe faleză și în proximitatea parcurilor atât timp cât vremea va permite utilizarea în mod sistematic a acestui mijloc de transport
Alexandra Bruţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.