Amenzi pentru trecere prin loc nepermis sau pe culoarea roșie a semaforului

0
451

În scopul reducerii numărului de evenimente rutiere cauzate de pietoni neatenți, echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală Arad au desfășurat zilele trecute, acțiuni dedicate acestei conduite contravenționale pe arterele principale din municipiu.

Astfel, au fost identificați arădeni care se deplasau printre autovehiculele din trafic ori s-au angajat în traversare pe partea carosabilă pe culoarea roșie a semaforului, încălcând prevederile Codului rutier și punându-și în același timp viața în pericol. Deși principalul obiectiv al prezenței echipajelor l-a reprezentat prevenția, în doar câteva ore, în cazul a 11 dintre acești concetățeni, surprinși în timp ce-și asumau riscuri majore pe arterele de circulație Unirii, Aurel Vlaicu și Revoluției s-a impus și aplicarea amenzii, pentru încălcarea prevederilor Hotărârii nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Articolul 72 din Ordonanța de Urgență nr. 195, care completează Codul Rutier, explică modul în care se efectuează o traversare corectă: traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.