Amenzi uriașe pentru otrăvirea a zeci de căprioare și altor animale

0
482

Mai multe ferme au primit amenzi în valoare totală de 70.000 de lei, după ce au folosit necorespunzător substanțe pentru combaterea rozătoarelor. Astfel, au fost găsiți vinovații pentru dezastrul ecologic de pe câmpurile și fondurile de vânătoare din județul nostru, unde săptămâna trecută au fost descoperite cadavrele a zeci de căprioare și alte animale sălbatice.

Este vorba despre mai mulți fermieri care s-au trezit cu amenzi usturătoare aplicate de Garda de Mediu – CJ Arad, după ce au folosit, în mod inadecvat, substanțe pentru combaterea rozătoarelor. Cadavre de căprioare, iepuri și păsări au fost găsite pe câmp. Animalele au murit intoxicate cu otravă pentru dăunători împrăștiată pe câmp, scrie stiri.tvr.ro. Toate au fost descoperite pe câmpurile din zona Peregu Mare-Pecica, dar și pe fondurile de vânătoare ale Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi. Administratorii acestora susțin că otrava împotriva dăunătorilor nu a fost pusă conform regulilor în găurile rozătoarelor, ci a fost, pur și simplu, aruncată pe câmp.

Cele mai multe animale moarte sunt în apropierea localității Pecica. Acum câteva zile au fost descoperite 30 de căprioare fără viață. Acum, numărul animalelor și păsărilor moarte s-a dublat. Direcția Sanitar Veterinară și IPJ Arad au început deja anchete. Și toamna trecută s-a înregistrat o situație similară, fiind găsite moarte circa 50 de animale pe aceleași fonduri de vânătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.